Τι συμβαίνει επιτέλους στα Σώματα Ασφαλείας;

Την διερεύνηση των καταγγελιών για σεξιστική και εξευτελιστική μεταχείριση γυναικών υποψηφίων σε διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος ζήτησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγελία.

Όπως καταγγέλθηκε, οι υποψήφιες του διαγωνισμού  κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού αναγκάστηκαν χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζουν από την προκήρυξη σε υγειονομική εξέταση. Στην εν λόγω εξέταση

οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής που απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα. Η γυναίκα γιατρός αφού τις ακροάστηκε αποχώρησε από την αίθουσα. Στη συνέχεια και ενώ ήταν γυμνές οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών.

Η Βουλευτής τόνισε ότι εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων και ζήτησε την άμεση διερεύνηση τους.

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία για τα σώματα ασφαλείας. Mετά τις καταγγελίες για φίλους της χούντας, υπάρχουν νέες  για «ματάκηδες». Αντιλαμβανόμαστε σαφώς ότι η ειδικότητα των νομικών (!!!) απαιτεί πλήρη και εξονυχιστική εξέταση των υποψηφίων. Άντε να δεχτούμε  ότι  με το κουτσό ελέγχουν το νευρομυϊκό συντονισμό ή οι επικύψεις έχουν ιατρική σημασία , καθώς έτσι εξακριβώνεται η μορφολογική ακεραιότητα, η φυσιολογική σπονδυλική στήλη κοκ. Ας δεχτούμε όλες τις πιθανές και απίθανες δικαιολογίες. Μένουν και πάλι πολλά αναπάντητα ερωτήματα:

Η γυναίκα ιατρός γιατί απεσύρθη; Δεν ήταν υποχρεωτική η παρουσία της;

Η εξέταση γιατί γίνεται μαζικά; Δεν υπάρχει ιατρικό απόρρητο;

Και τέλος τα σεξιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια της εξέτασης πως αιτιολογούνται; Σε ποιον κανονισμό είναι γραμμένα; Είναι η ώρα του «παιδιού» για τους ιατρούς;

Keywords
Τυχαία Θέματα