Αντιμνημονιακή κοινή δράση ζητούν οι πρώην του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή με την οποία ζητούν από τα κόμματα και τους φορείς της αριστερά να συναντηθούν και να αναπτύξουν κοινές δράσεις απέστειλε χθες η Ενωτική Κίνηση, η οποία αποτελείται από στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς, ο πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ

Δημήτρης Τσουκαλάς και οι καθηγητές Νίκος Κοτζιάς και Αλέξης Μητρόπουλος.

Αποδέκτες της επιστολής είναι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΑΡΙ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Άρμα Πολιτών, το ΔΗΚΚΙ, η Νέα Ελλάδα και η Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη.

Η προσωρινή συντονιστική επιτροπή της Ενωτικής Κίνησης (ιδρύθηκε στις 9 Νοεμβρίου) προτείνει την συνάντηση, την ανταλλαγή απόψεων και τη διερεύνηση κοινών δράσεων και εκδηλώσεων στο πλαίσιο «της ενότητας και της αποτελεσματικότητας των αντιμνημονιακών δυνάμεων και όσων επιθυμούν τη δημοκρατική ανασυγκρότηση και αναγέννηση της χώρας».

Η Ενωτική Κίνηση θέλει «να συμβάλλει στη διαμόρφωση συμμαχιών ανάμεσα σε διαφορετικά πολιτικά ρεύματα, καθώς και στη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης και εναλλακτικών πολιτικών πρωτοβουλιών απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη χώρα. Είμαστε μια δύναμη πατριωτισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, σύγχρονης ανάπτυξης». Στόχος της είναι οι συνεργασίες -ακόμη και εκλογικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα