Τι ειπώθηκε στην σύσκεψη Στουρνάρα-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Στο ΠΑΣΟΚ απλώνουν… τραχανά –κατά δήλωση του κ. Πρωτόπαπα, και στη ΔΗΜΑΡ διαπιστώνουν μη εφαρμογή μέτρων και λάθος υπολογισμούς. Όλα αυτά τα ωραία, στην τελευταία και καθοριστική σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των 11,5 δις ευρώ.

Έχουμε και λέμε, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κομμάτων που μετείχαν στη σύσκεψη. Από τη μια

τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που άφησαν να εννοηθεί ότι επιμένουν στο θέμα της λήψης μέτρων εντός τεσσάρων και όχι δύο ετών, δηλαδή την περίφημη επιμήκυνση που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε ότι μπορεί να τη ζητήσει τώρα…
Αυτή φαίνεται να είναι η επίσημη στρατηγική της Ιπποκράτους, καθώς και ο… τραχανάς, δηλαδή όπως είπαν τα ισοδύναμα, εναλλακτικά μέτρα και τις επισημάνσεις έναντι του πακέτου που προτείνει η κυβέρνηση.

Αντίθετα, τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέστησαν σαφές ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ληφθεί σήμερα απόφαση, και ότι αυτό που γίνεται είναι η παρουσίαση των μέτρων και η χονδρική καταμέτρησή τους, ούτως ώστε οι παρεμβάσεις να φθάσουν σε αξία τα 11,5 δισ. ευρώ.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ανέφεραν επίσης ότι σήμερα έγινε αντιληπτό ότι καθώς οι προηγούμενες παρεμβάσεις σε συντάξεις δεν έχουν εφαρμοστεί, ήταν λάθος ο τρόπος υπολογισμού του νέου «ψαλιδιού» και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, το συνολικό πλαφόν της σύνταξης ενδεχομένως να διαμορφωθεί στα 2.750 αντί για 2. 400 ευρώ.
Επισήμαναν όμως ότι σκοπός τους είναι να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ (από μόνιμες περικοπές δαπανών) και να ονοματιστούν ενώ η απόφαση για την εφαρμογή τους σε διετία ή τετραετία θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα