Και ο … ΣΕΒ υπέρ της αντικατάστασης του Μνημονίου με ένα “εθνικό σχέδιο” σωτηρίας!

Το Μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε και ξεπεράστηκε, αποτελεί παρελθόν για την Ελλάδα, δεν ανταποκρίνεται ούτε στις δυνατότητες ούτε στις ανάγκες της ελληνικής οικονομία και κοινωνίας. Είναι ανάγκη να αφιερωθούμε στη σταδιακή αντικατάσταση του στενού κορσέ του μνημονίου, από ένα σχέδιο εθνικής σωτηρίας και ανόρθωσης, είναι άμεση ανάγκη να διεκδικήσουμε μια νέα

συμφωνία επανασύνδεσης με την ευρωπαϊκή οικογένεια, και αυτό θα συμβεί αν οι πολιτικές δυνάμεις το τόπου ξεπεράσουν τις μικροκομματικές τακτικές και συναγωνιστούν αντιπαραθέτοντας ρεαλιστικές στρατηγικές εθνικής διεξόδου. Αυτά τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σηματοδοτώντας την αυστηρή κριτική του ΣΕΒ απέναντι στο Μνημόνιο, με αναφορά σε ένα «ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που να γράφει ‘Ελλάδα’ στην ούγια».

Ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε αμφιβολίες ακόμη και για τη δυνατότητα επιτυχίας, υπό τις παρούσες συνθήκες, του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς «ο υψηλός πιστωτικός κίνδυνος της χώρας γονατίζει το τραπεζικό σύστημα, εκτοξεύει το κόστος χρήματος σε απαγορευτικά ύψη και στερεύει την οικονομία από συναλλαγές. Με αυτές τις συνθήκες καμιά επένδυση δεν μπορεί να γίνει σήμερα, καμία ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα