Τι είπαν Σαμαράς – Καραμανλής

Η λογική πρυτάνευσε τουλάχιστον μέχρι στιγμής και αποφασίστηκε να πέσουν οι τόνοι. Η χώρα κινδυνεύει με grexit, όλα είναι οριακά και θα ήταν έγκλημα για μια υπεύθυνη παράταξη, όπως η κεντροδεξιά που έβαλε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, να συζητά τα εσωκομματικά της.

Με φόντο το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και θεσμικών οργάνων, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έκανε μια υπερβατική κίνηση και τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή, με τον

οποίο συζήτησε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του κόμματος, όπου έχουν ξεσαλώσει οι διάφοροι δελφίνοι του «γλυκού νερού».

Ο Κ. Καραμανλής που είναι αποστασιοποιημένος όπως σημειώσαμε πρόσφατα και δεν επιθυμεί να μπει σε κατάσταση εσωστρέφειας η κεντροδεξιά, συμφώνησε με τον Αντ. Σαμαρά ότι πρέπει να επέλθει εσωκομματική ηρεμία σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα.

Και οι δυο είναι της άποψης ότι τη στιγμή που υπάρχει η μεγάλη εκκρεμότητα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους, δεν μπορεί η ΝΔ, ένα παραδοσιακά κόμμα της εθνικής ευθύνης, να συζητά εσωστρεφή θέματα και να στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία.

«Κώστα πρέπει να παρέμβεις να πέσουν οι τόνοι» φέρεται να είπε ο Αντ. Σαμαράς στον Κ. Καραμανλή, ο οποίος και ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ πως δεν έχει δώσει ο ίδιος καμία έγκριση σε κανέναν και σε καμία να παρεμβαίνει και να ρίχνει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας.

«Εμένα με ενδιαφέρει η ενότητα της παράταξης» είπε ο Κ. Καραμανλής στον Αντ. Σαμαρά και λίγο αργότερα τηλεφώνησε στην Μαριέττα Γιαννάκου, την οικοδέσποινα του δείπνου των «14». Ο Κ. Καραμανλής ζήτησε από την πρώην υπουργό να μην τον επισκεφθεί με αντιπροσωπεία βουλευτών, αλλά να πάει μόνη της να συζητήσουν και σε κάθε περίπτωση μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. την επόμενη εβδομάδα.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, οι «14» που συμμετείχαν στην φράξια υπό την Γιαννάκου, για να μην κατηγορηθούν για φράξια και αλλότριες επιδιώξεις, ακύρωσαν τη συνάντησή τους που είχε προγραμματισθεί στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη το βράδυ της Τρίτης.

M.A.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα