Πρώτα Πρόεδρος, μετά συμφωνία με τους δανειστές

Διαπραγμάτευση επιτέλους γίνεται, σκληρή, με κόκκινες και μπλε γραμμές, με αιφνιδιασμούς, με προαπαιτούμενα, με νέες προτάσεις στο τραπέζι. Μόνο που αυτή δεν αφορά τους δανειστές, αλλά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με τι ηθικό να πάει η Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί τα δημοσιονομικά και την αναχρηματοδότηση των δανείων, αν δεν ξέρει ποιος θα στέκεται αγέρωχος στις παρελάσεις, να καμαρώνει τα νιάτα και το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού;

Το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα σηματοδοτήσει και την περαιτέρω στάση της Κυβέρνησης, στις

λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους δανειστές: Εξηγούμεθα:

Αν επιλεγεί η Ντόρα, όπως πρότειναν οι ΑνΕλ, ο συμβολισμός είναι ισχυρότατος. Μία πολιτικός που ήταν με το Μνημόνιο πριν αυτό εφευρεθεί θα έστελνε το μήνυμα στις Βρυξέλλες, ότι η χώρα θα συμφωνήσει σε όλα, με χαρά, τόλμη, θάρρος, παρρησία κι αποφασιστικότητα.

Ο Αβραμόπουλος συμβολίζει τον καθωσπρεπισμό του μεταπολιτευτικού συστήματος και η ανάδειξη του σε ανώτατο άρχοντα, επίσης θα οδηγήσει σε συμφωνία, με λιγότερο όμως ενθουσιασμό, με δεύτερες σκέψεις, στο πλαίσιο μιας υπερκομματικής συναίνεσης. Ένα συνοικέσιο με όραμα κι άλλα δανεικά.

Μια αριστερή επιλογή θα σημάνει τη στιγμή που προσμένουν όλοι οι Έλληνες. Η Κυβέρνηση θα πάει στις Βρυξέλλες για να τα πάρει «όλα ή τίποτα». Οι πιθανότητες είναι προς το τίποτα, αλλά το «Κούγκι» ζει μέσα στις λαβωμένες από το Μνημόνιο καρδιές μας. Είναι η μόνη εκδοχή που θα μας γεμίσει με περηφάνια. Και μόνο. Αρκεί για δύο εβδομάδες. Μετά βλέπουμε.

Πρώτα Πρόεδρος λοιπόν, μετά συμφωνία με τους δανειστές κι ύστερα θα έρθουν οι «μέλισσες» των πιστωτών…

Μ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα