Θα δώσει τέλος ο Τραμπ στο "άνοιγμα" στην Κούβα;

Ο νεοεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι "απολύτως" διατεθειμένος να αντιστρέψει την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα, δήλωσε ο νέος επικεφαλής του προσωπικού Ράινς Πρίμπους στο Fox News. Στον απόηχο του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, ο Τραμπ πρέπει να "κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση" σε σχέση με το κουβανικό καθεστώς, προκειμένου να διατηρήσει τις πρόσφατα αποκατεστημένες διπλωματικές σχέσεις με το νησιωτικό έθνος.

"Η καταστολή, οι ανοικτές

αγορές, η ελευθερία της θρησκείας, οι πολιτικοί κρατούμενοι - όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, ώστε να έχουμε ανοιχτή και ελεύθερη σχέση", δήλωσε ο Πρίμπους. "Θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες κινήσεις από την Κούβα, προκειμένου να έχει μια σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες". Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποκατέστησε τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας μετά από ένα "πάγωμα" που διήρκησε πάνω από πέντε δεκαετίες. Ο Ομπάμα επισκέφθηκε την Κούβα, με επικεφαλής τον Ραούλ Κάστρο, τον Μάρτιο του 2016.

Ο Τραμπ εξέφρασε τη γνώμη του για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο. "Ενώ η Κούβα παραμένει υπό ολοκληρωτικό καθεστώς, ελπίζω ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια κίνηση απομάκρυνσης από τη μακροχρόνια φρίκη, προς ένα μέλλον στο οποίο οι υπέροχοι άνθρωποι της Κούβας θα ζουν τελικά στην ελευθερία που τόσο πολύ αξίζουν" δήλωσε ο Τραμπ το Σάββατο. "Αν και οι τραγωδίες, οι θάνατοι και ο πόνος που προκλήθηκαν από τον Φιντέλ Κάστρο δεν μπορούν να διαγραφούν, η κυβέρνησή μας θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει στον κουβανικό λαό ότι μπορεί να ξεκινήσει επιτέλους το ταξίδι τους προς την ευημερία και την ελευθερία."

politico.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα