Θ. Παφίλης: Άνδρες των ΜΑΤ προπηλάκισαν τον γ.γ. του ΚΚΕ

Τον προπηλακισμό από άνδρες των ΜΑΤ, του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών, κατήγγειλε από το βήμα της ολομέλειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

"Πρέπει

να αναζητηθούν οι ευθύνες για τον προπηλακισμό εναντίον του γενικού γραμματέα κόμματος", τόνισε ο κ. Παφίλης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με μέτρα θεραπείας αντί ποινές για ψυχικά ασθενείς και στο οποίο κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία για την οποία το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Με σύνθημα "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους ενάντια στην τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, Συρίγος Βάλσαμος, δήλωσε ότι "η τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, είναι κλιμάκωση καταστολής κι αυταρχισμού. Είναι βήμα που αποδεικνύει την αγωνία τους για την υπεράσπιση της κερδοφορίας των τραπεζικών ομίλων, την επίθεση στην λαϊκή κατοικία, την πάση θυσία ξελάσπωση των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια. Δηλώνουμε ότι αν ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα, θα μείνει στα χαρτιά. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί κανένα σπίτι."

Της πορείας προπορευόταν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα