Τελεσίγραφα και ασφυκτικές πιέσεις στον Σαμαρά (!!!)

«Το ζήτημα της 6ης δόσης πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου» δήλωσε ο Λουκας Παπαδήμος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε και αυτός από την πλευρά ότι αν δεν υπάρξει ρητή διαβεβαίωση μέχρι την Τρίτη, δεν θα εκταμιευθεί η 6 δόση.

Οι πιέσεις που ασκούνται στον πρόεδρο της ΝΔ είναι ασφυκτικές. Σύμφωνα με το Reuters, την Τρίτη,

ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ φέρεται να δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL7: «Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι υπάρχει επίσης δέσμευση από τον ηγέτη του μεγαλύτερου [ελληνικού] κόμματος της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων. Το να λες ότι ο λόγος σου επαρκεί… έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Θέλουμε μια υπογραφή από αυτόν τον κ. Σαμαρά (sic!!!). Αλλιώς δεν πρόκειται να πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση».

Απαραίτητη θεωρεί την υπογραφή του προέδρου της ΝΔ και το Βερολίνο, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικού παράγοντα, ο οποίος μίλησε με Έλληνες δημοσιογράφους.

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να αναμορφώσει πρακτικές και νοοτροπίες» τόνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα της εμπιστοσύνης.

Αλλά και στο Παρίσι ο Τύπος φωτογραφίζει τον πρόεδρο της ΝΔ στο ζήτημα που έχει προκύψει με την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Το μεγάλο παιχνίδι

Να σημειωθεί πάντως ότι ο επικεφαλής της Deutsche Bank Joseph Ackermann, προειδοποίησε χθες ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές και ανυπολόγιστες συνέπειες.

Τον ίδιο κίνδυνο επισημαίνουν και άλλοι παράγοντες της Ευρώπης δίνοντας έτσι την καλύτερη απάντηση σε όσους πιέζουν την Ελλάδα και τον Σαμαρά. Αν έχετε τα κότσια βγάλτε την Ελλάδα από το ευρώ.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ

«Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω στο θέμα της υπογραφής που ζητείται από τον κ. Σαμαρά» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι η ΝΔ μένει στις πέντε θεσμικές και πλήρεις ενέργειες, με τις οποίες έχει δημοσίως δεσμευθεί ο κ. Σαμαράς στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Μιχελάκης είπε ότι δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από την πλευρά της Ευρωπαικής Ένωσης σχετικό με υπογραφή του κ. Σαμαρά.

Αναφορικά με την διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι ισχύει το πλαίσιο αρχών που συμφωνήκε στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα ειδικότερα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ με την ομάδα Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το πλαίσιο αρχών, η κυβέρνηση έχει αποστολή την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή των εκλογών. Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι η ομάδα Βενιζέλου, που γνώριζε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση του PSI, συμφώνησε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα