Τα «τζάκια» πάνε πάλι να κάψουν τη ΝΔ

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Με απόλυτη ευθύνη του "μεταβατικού" Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η διαδικασία οδηγείτε είτε στην μπαχαλοποίηση και το αδιέξοδο, είτε στον ευσεβή πόθο κάποιων για μια μικρή και ελεγχόμενη Νέα Δημοκρατία.

Από την αρχή κιόλας της προκήρυξης των εσωκομματικών εκλογών, είχαμε εδώ στο Antinews γράψει για την ανάγκη να υπάρξει μια εντελώς ανοικτή και συμμετοχική διαδικασία, η οποία δε θα βάζει αναχώματα

και περιορισμούς και θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή.

Σε μια επεισοδιακή 6ωρη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, η πλευρά Μεϊμαράκη έθεσε και πάλι το ζήτημα των 20 ευρώ ως αντίτιμο συμμετοχής νέων μελών, προκαλώντας την αντίδραση των υπολοίπων.

Και ενώ όλα έδειχναν από το πρωί πως οδηγούμασταν σε μια συμβιβαστική λύση, όλα άλλαξαν έπειτα από μια αιφνιδιαστική συνάντηση του Θ. Αμπατζόγλου (εκπροσώπου του Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ) με τον Β. Μεϊμαράκη. Αυτή η συνάντηση φαίνεται πως άλλαξε πολλά και ενέτεινε την προσπάθεια του "μεταβατικού" να τιναχτούν όλα στον αέρα.

Στην ίδια γραμμή για τα 20 ευρώ και το μέλος της ΚΕΦΕ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο "αποκλείει κατ'ουσίαν" όλα τα νέα μέλη της ΟΝΝΕΔ από τη διαδικασία, αφού το 2009, τα 18χρονα της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ προφανώς και δεν ψήφισαν, και θεωρούνται νέα μέλη.

Μέσα στον γενικότερο χαμό, το μέλος της ΚΕΦΕ Αλέκος Κόκκαλης, πρότεινε το εξωπραγματικό μέτρο, να αποφασίσουν οι τοπικές και οι νομαρχιακές οργανώσεις για το αντίτιμο της συμμετοχής. Δηλαδή, ποια η εξουσία της ΚΕΦΕ και τι κάνουν τόσες ώρες εκεί μέσα;

Για τα εκλογικά κέντρα και τμήματα εκφράστηκαν δύο απόψεις και σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του κ. Παπαμιμίκου ήταν μια ενδιάμεση λύση με μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2009, περίπου 1250 κάλπες και 900 εκλογικά κέντρα.

Αύριο, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα