Τα όμορφα λόγια, όμορφα καίγονται

Την ημέρα που ο Τσίπρας, διά του εκπροσώπου του, Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπέγραφε στο Άμστερνταμ τη δική του συμφωνία της Βάρκιζας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραφε το νέο συμβόλαιο της ΝΔ με το λαό.

Ένα ακόμη συμβόλαιο με το λαό που μένει μόνο να εφαρμοστεί γιατί από τέτοια έχουμε μπουχτίσει. Αν θα ήθελε κανείς να αναλύσει την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ

θα έλεγε ότι ήταν μια «εύκολη» ομιλία. Διότι ήταν «στημένη» κι εξηγούμαστε:

Είχε πολύ προσπάθεια για να διαφανεί η ενότητα του κόμματος. Οι αναφορές στον Μητσοτάκη, στον… ηλιοκαμένο Καραμανλή και στον Σαμαρά, όπως και στον Μεϊμαράκη ήταν αυτό που λέμε «στημένες». Δεν προκάλεσαν καμιά έκπληξη, είναι φανερή η προσπάθεια ενός αρχηγού να ελέγξει το κόμμα του ενώνοντας Σαμαρικούς, Μητσοτακικούς και Καραμανλικούς. Εύπεπτη ομιλία λοιπόν για να κερδίσει μια προσωρινή ανακωχή, προφανώς μέχρι να κερδίσει τις εκλογές. Όμως, όταν βλέπεις τη Ντόρα πρώτη μούρη να χειροκροτά δικαιωμένη και να δείχνει ποιος είναι το αφεντικό, ε τότε φοβάσαι ότι στη ΝΔ δεν άλλαξε κάτι. Με νοοτροπίες από το παρελθόν δεν υπάρχει και πολύ αισιοδοξία.

Είπε: «Γεννιέται ένας νέος Πατριωτισμός που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες σε μια κοινή ιστορική αποστολή: Την αναμόρφωση της Ελλάδας. Εδώ στην Αθήνα, προτείνουμε μια Συμφωνία Αλήθειας σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε Οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει». Δε λέμε, πιασάρικα τσιτάτα για να παίξουν στις εφημερίδες αν δεν υπήρχε η απεργία. Τι σημαίνει όμως νέος πατριωτισμός; Διότι άλλο η Νέα Ελλάδα, άλλο ο πατριωτισμός του Σαμαρά που δεν τον άφησαν να το κάνει, κι άλλο αυτό που πιθανότατα σκέφτεται ο Μητσοτάκης. Ο πατριωτισμός δεν είναι όμως σύνθημα για το συνέδριο, για να χειροκροτούν οι κλακαδόροι. Κι εν πάση περιπτώσει τα μεγάλα λόγια είναι φτώχεια όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού και φαίνεται ότι ήταν λόγια του αέρα.

Είπε επίσης ότι θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ την Κυριακή, ένα πρόγραμμα που συντάσσουν εμπειρογνώμονες από όλο το πολιτικό φάσμα, προσθέτοντας πως η πρόταση είναι κοστολογημένη και πως δεν περιορίζεται από τις προβλέψεις του μνημονίου. Ποιοι είναι Κυριάκο οι εμπειρογνώμονες; Κάτι παιδαρέλια που έχεις προσλάβει; Και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, οι ηγέτες, που είναι ο νέος τσάρος της οικονομίας; Ελπίζουμε να μην εννοεί κάτι κουρασμένα παλικάρια που έχουν ξανακυβερνήσει;

Είπε ακόμη: "Εμείς σήμερα δεσμευόμαστε και υπογράφουμε τη Συμφωνία Αλήθειας με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες. Μία Συμφωνία με δύο μόνο άρθρα: Άρθρο 1. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε. Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας", εξήγησε ο αρχηγός της ΝΔ.

"Την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας διαπερνούν «τα 5 Άλφα», Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αρχίσει να δουλεύει ξανά! Να αρχίσει πάλι να παράγει", πρόσθεσε.

Προσέξτε κύριοι που γράφετε τις ομιλίες του Προέδρου. Τα όμορφα λόγια, όμορφα καίγονται. Οι ατάκες λέγονται πολύ εύκολα αλλά πολλές φορές γυρίζουν μπούμερανγκ. Για δείτε τι έχει πάθει ο Τσίπρας. Από τα μεγάλα λόγια είναι τώρα με την πλάτη στον τοίχο.

Αλήθεια τώρα. Τα συνέδρια των κομμάτων είναι απλά φιέστες σε όλο τον κόσμο. Δίνουν την ευκαιρία στον αρχηγό να υποσχεθεί, στους συνέδρους να χειροκροτήσουν, στα πηγαδάκια να «θάψουν» τον διπλανό. Και τις περισσότερες φορές ειδικά στην Ελλάδα είναι απομονωμένα από την κοινωνία. Όλα τα συνέδρια όλων των κομμάτων, επομένως και της ΝΔ.

Στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται η Ελλάδα αυτό που πρέπει ο Κ. Μητσοτάκης να κάνει είναι να υπόσχεται λιγότερα, να μη βάζει στο τραπέζι περισσότερα από αυτά που μπορεί να φτάσει. Όσες λιγότερες «παπάτζες» λέει τόσο περισσότερο η ΝΔ θα μείνει στην εξουσία.

Το κυριότερο: Προτού αλλάξει την Ελλάδα, φέρει τον νέο πατριωτισμό ή γεμίσει τη χώρα με οξυγόνο πρέπει να αλλάξει ο ίδιος και κυρίως το κόμμα. Αν η ΝΔ και ο αρχηγός της που είναι βουλευτής και υπουργός χρόνια δεν έμαθαν από τα λάθη τους τότε θα ξανακάνουν τα ίδια όταν έρθουν στην εξουσία.

Όμως η πατρίδα έχει ανάγκη από μια διαφορετική φωνή. Που δεν θα πετάει ατάκες που χωνεύονται εύκολα. Αλλά που θα έχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση όλων των επιπέδων, οικονομική και αξιακή. Αν δηλαδή η ΝΔ έρθει στα πράματα και κάνει ακριβώς τα ίδια απλά θα είναι δεξιά παρένθεση και τίποτε άλλο. Και θα βάλει ακόμη ένα καρφί στον σταυρό του πολιτικού συστήματος.

Οξυγόνο λοιπόν αλλά αυτό να είναι πραγματικό κι όχι όπως έχει πει ένας αμερικανός «Το ψέμα είναι το οξυγόνο της αναπνοής της κοινωνίας». Άλλωστε το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Συμπέρασμα: Με τον Κυριάκο είμαστε για να φύγει η χολέρα του Τσίπρα. Αλλά όταν φύγει πρέπει να φτιαχτεί μια νέα Ελλάδα με νέα υλικά. Όχι με ό,τι απέμεινε από την κατεδάφιση της ΝΔ ή άλλων κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα