Η υπουργός που βούτηξε στο Αιγαίο με σωσίβιο …. για να δει πως είναι

08:14 23/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Διίστανται οι απόψεις σχετικά με την ενέργεια Νορβηγίδας υπουργού που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Λέσβο με αφορμή το προσφυγικό.

Πρόκειται για τη Σιλβί Λίσθαουγκ και είναι η υπουργός Μετανάστευσης της Νορβηγίας. Έδωσε λοιπόν συνέντευξη στην οποία υποστήριξε ότι κανείς δεν είναι δυνατόν να ξέρει «πώς είναι να είσαι πρόσφυγας», αλλά το μόνο που μπορεί να πλησιάσει σε αυτή την εμπειρία είναι να γευτεί κανείς το πικρό ποτήρι των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Και, όπως καταλαβαίνετε, μία από τις σημαντικότερες μάχες που δίνουν οι πρόσφυγες είναι η μάχη με τα κύματα, όταν

προσπαθούν να περάσουν δια θαλάσσης από τη μία χώρα στην άλλη. Από την Τουρκία στην Ελλάδα για παράδειγμα. Έτσι η κ. Λίσθαουγκ πήρε ένα σωσίβιο και «ντύθηκε» πρόσφυγας.

Και βούτηξε υπό ελεγχόμενες συνθήκες, με σωσίβιο, με ειδικό εξοπλισμό, με όλα τα κομφόρ, προτού οι διασώστες σπεύσουν να τη βγάλουν από το νερό. Οπως ήταν αναμενόμενο, το υλικό από την όλη διαδικασία έγινε viral στο διαδίκτυο και προβλήθηκε αρκετά από τα ΜΜΕ της Νορβηγίας.

Αλλά όχι από τη θετική του πλευρά. Το reuters σχολίασε ότι «Μόνο το σκάφανδρο λείπει» ενώ πολλά άλλα μέσα το θεώρησαν πολύ προσβλητικό για τους πρόσφυγες αλλά και τον κοινό νου. Χαρακτηριστικά έγραψαν στα social media «Την επόμενη εβδομάδα αν θέλει να κάνει την τυφλή, θα κλείσει τα μάτια της».

Και ακόμα χειρότερα ότι η συγκεκριμένη υπουργος είναι η ίδια που τον περασμένο Δεκέμβριο υιοθέτησε μία ακόμη πιο σκληρή πολιτική απέναντι στις προσφυγικές ροές και στο κόμμα της έχει την απαγόρευση μετανάστευσης ως ένα από τα κύρια συνθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα