Τα ατέλειωτα ρεκόρ του Μέσι στο Clasico

Μα πόσα ρεκόρ μπορεί να σπάσει o Λιονέλ Μέσι σε ένα ντέρμπι που παρακολούθησε όλη η υφήλιος; Πραγματικά μόνο ο ίδιος ξέρει. Και το απέδειξε το βράδυ της Κυριακής κυριεύοντας το φρούριο της μεγάλης αντιπάλου Ρεάλ , το Μπερναμπέου από όπου η Μπαρτσελόνα έφυγε θριαμβεύτρια με 4-3 ξαναμπαίνοντας για τα καλά στο χορό του τίτλου.

Ο μικροσκοπικός Αργεντινός σημείωσε τα τρία από τα τέσσερα γκολ των Καταλανών συμβάλλοντας αποφασιστικά στο θρίαμβο της ομάδας του και όχι μόνο. Πρώτα απ όλα κατάφερε να γίνει ο πρώτος

ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που πετυχαίνει χατ τρικ μέσα στην Μαδρίτη. Ήταν το 26ο χατ τρικ στην καριέρα του και ήταν πραγματικά το πιο ξεχωριστό. Όχι μόνο γιατί είναι ο μοναδικός αλλά και γιατί με αυτά τα τρία γκολ έφτασε τα 21 και ξεπέρασε τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου συμπατριώτη του και μεγάλο αστέρι της Ρεάλ Αφρέντο ντι Στέφανο που είχε πετύχει 18 γκολ στην ιστορία των Clasicos.

Κάλλιστα επίσης θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς τη Ρεάλ θήραμα στις ορέξεις του αφού σε καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει τόσο γκολ (21) όσο στους «Γκαλάκτικος». Ακόμη για 6η συνεχόμενη χρονιά καταφέρνει να περάσει τα 20 τέρματα.

Τελευταίο αλλά ίσως και πιο σημαντικό η δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στο Ισπανικό πρωτάθλημα που από το βράδυ της Κυριακής του ανήκει. Με αυτά τα τρία έφτασε τα 236 αφήνοντας 3ο τον Ούγκο Σάντσεζ που έχει 234 και βέβαια πλησιάζοντας ακόμη πιο απειλητικά την κορυφή και τον Τέλμο Ζάρρα που έχει 251 από τότε που σταμάτησε την καριέρα του , το 1955.

Τι άλλο πια...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα