ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική ...χαμηλής πτήσεως από "53" σε Τσίπρα- Τι είπε ο ίδιος για τη Νεολαία

20:39 4/3/2020 - Πηγή: Antinews

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, στη σκιά των εξελίξεων με την όξυνση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα ελέω Άγκυρας.

Καταρχάς, αποφασίστηκε να αναβληθούν όλες οι "μαζικού' χαρακτήρα εκδηλώσεις του κόμματος ( Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, Αγροτικό προσυνέδριο στην Λάρισα

κλπ) ενώ η εισήγηση στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένεκα κοροναϊού να αναβληθεί και το προγραμματισμένο να αρχίσει αύριο, τριήμερο συνέδριό του.

Η Νεολαία συνεδριάζει αυτή την ώρα για να αποφασίσει την αναβολή του Συνεδρίου της.

Η κριτική των "53"

Παρά την αυστηρή γραμμή που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από χθες το βράδυ στους "δικαιωματικούς" του ΣΥΡΙΖΑ ( καλώς έκλεισε η κυβέρνηση τα σύνορα), οι 53 δεν κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους κριτικής, απλώς επεσήμαναν, κατά πληροφορίες, την ανάγκη οι αναφορές του κόμματος για τους κυβερνητικούς χειρισμούς να περιλαμβάνουν πιο έντονα τις αξιακές θέσεις του κόμματος.

Στο πλαισιο αυτό, αποφασίστηκε οι θέσεις που θα εκφράζονται να είναι πιο "ισορροπημένες" ανάμεσα στον ρεαλισμό για την αντιμετώπιση της απειλής Ερντογάν και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την "αριστερή" ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, εν ολίγοις.

και η κριτική Τσίπρα σε Νεολαία

Κατά άλλες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την κριτική του στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για την περιβόητη "αφίσα" με τις θέσεις της υπέρ των ανοιχτών συνόρων και κάλεσε άπαντες να είναι αυτή την ώρα "προσεκτικοί" στις διατυπώσεις και όσα εκφράζουν.

"Δεν βοήθησε" η Νεολαία στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με τις θέσεις που διατύπωσε, φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Να ζητήσει άμεσα η Κυβέρνηση Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Από κει και πέρα, κατά την εισήγησή του, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στα μέλη της πολιτικής Γραμματείας είπε, μεταξύ άλλων:


"Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρκείται σε ευρωπαϊκή στήριξη επικοινωνιακού χαρακτήρα μόνο για τα σύνορα και για να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών. Οφείλει άμεσα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και να πιέσει ακόμα και με βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ, προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την τήρηση της Κοινής Δήλωσης και ακόμα και κυρώσεις προς την Τουρκία για τον ωμό εκβιασμό, καθώς και δέσμευση για δίκαιο διαμοιρασμό στα κράτη-μέλη. Και στο εσωτερικό, να σταματήσει επιτέλους τις τραγικές καθυστερήσεις και να αποσυμφορήσει άμεσα τα νησιά. Η κατάσταση στη Λέσβο με 25.000 ανθρώπους, συνεχιζόμενες ροές και με πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια".

Αύριο, προγραμματίστηκε να συνεδριάσει από κοινού η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και το Πολιτικό Συμβούλιο, με αιχμή , ασφαλώς, το Προσφυγικό.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα