Συνωστισμός “διανοουμένων” στο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως επί ΠΑΣΟΚ

Διαβάζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την πορεία του προς την εξουσία κι ετοιμάζει επιτροπές Σοφών οι οποίες θα φτιάξουν το πρόγραμμα της κυβέρνησής του και θα επεξεργαστούν όλες τις λεπτομέρειες για τη διαχείριση της χώρας από την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.

Κάθε τομέας θα έχει και μια επιτροπή Σοφών που θα δώσει με ρεαλιστικό τρόπο το όραμα του κ. Τσίπρα για την Ελλάδα

που θέλει. Βέβαια είναι πρόβλημα που θα τους βρει τόσους σοφούς, αλλά δε μπορεί, θα έχει κάνει την καβάντζα του. Άλλωστε και το παλαιό ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε σε σοφούς για να κάνει την Ελλάδα μπάχαλο.

Μάλιστα, όπως διαρρέεται θα υπάρχει μια επιτροπή Σοφών για τον Πολιτισμό η οποία θα λέγεται «επιτροπή πολιτισμικής ανόρθωσης», διότι ο κ. Τσίπρας δίνει μεγάλη σημασία στον ελληνικό πολιτισμό. Σ’ αυτόν δεν προτίθενται να συμμετάσχουν οι Β. Διαμαντόπουλος, Π. Τατσόπουλος και Αντ. Νταβανέλος, ούτε κάποιοι από τη Ρόζα, την ΑΚΟΑ και τους λοιπούς των συνιστωσών.

Τα πράγματα θα είναι πιο σοβαρά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει να συμμετάσχουν εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Μεταξύ αυτών, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, αλλά και ο θεατρικός σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Δεν αποκλείεται δε να πάει μαζί τους και ο Λάκης Λαζόπουλος διότι όλοι βλέπουν φως και μπαίνουν.

Να θυμίσουμε μόνο ότι ο Μικρούτσικος ήταν υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και δεν έμεινε στην ιστορία για το τρομερό έργο του. Επίσης, να θυμίσουμε ότι ο κ. Κιμούλης προσφάτως αναζητούνταν και είχε γίνει άφαντος γιατί χρωστά ουκ ολίγα χρήματα και είχε εμπλοκή με κάποιες ακάλυπτες επιταγές.

Εν πάση περιπτώσει, καλό είναι να ανοίξουν οι δρόμοι προς την Κουμουνδούρου για να μην υπάρξει συνωστισμός διανοούμενων που θα θελήσουν να συνδράμουν στο πολιτισμικό όνειρο του κ. Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα