Σύννεφα στις σχέσεις Τσίπρα - Κοτζιά;

Ενοχλημένος φέρεται να είναι ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε εν αγνοία του αρμόδιου υπουργού την επίσκεψή του ως πρωθυπουργού στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Σουλτς.

Το “επεισόδιο” αυτό δεν είναι το πρώτο στις σχέσεις των δύο ανδρών. Το πιο σοβαρό είχε συμβεί την περασμένη Άνοιξη όταν ο Αλέξης Τσίπρας

έστειλε με άκρα μυστικότητα τον ξάδελφό του στο Ιράν για συνομιλίες -χωρίς προηγούμενη γνώση για την αποστολή αυτή από τον Νίκο Κοτζιά. Ήταν η εποχή που ο Τσίπρας έψαχνε λεφτά για τη “ρήξη” με τους δανειστές. Μάλιστα εκείνη η αποστολή είχε διαρρεύσει, γεγονός που υπονόμευε εκ των προτέρων τα αποτελέσματα του ταξιδιού του ξαδέλφου και κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν πίσω από τη διαρροή τον Κοτζιά.

Το ενδιαφέρον τώρα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Τουρκία αφού θα έχει προηγηθεί η συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών Τζον Κέρι ενώ αναμένεται να επισκεφτεί και την Παλαιστίνη. Την ίδια στιγμή επί των ημερών του Νίκου Κοτζιά έχει επέλθει μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ.

Σ' όλα αυτά αξίζει να προστεθούν και ορισμένες πληροφορίες που θέλουν το Νίκο Κοτζιά σε ρόλο Βαρουφάκη στο Κυπριακό σε σχέση με επικείμενες εξελίξεις και τον Τσίπρα πιο “ενδοτικό”...

Ίδωμεν....

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα