Συνελήφθη ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι

19:31 8/4/2016 - Πηγή: Antinews

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ένας 31χρονος Βέλγος που φέρεται να έχει σχέση με το Ισλαμικό Κράτος και τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνελήφθη, όπως επιβεβαίωσε πηγή της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή.

Ο Αμπρινί θεωρούταν ο πλέον καταζητούμενος της Ευρώπης από τότε που καταγράφηκε στο CCTV σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα

στις 13 Νοεμβρίου. Ο Αμπρινί οδηγούσε ένα Renault Clio που χρησιμοποιήθηκε αργότερα από μια ομάδα ενόπλων στις επιθέσεις του Παρισιού.

Ο Αμπντεσλάμ, παιδικός φίλος του Αμπρινί, συνελήφθη στις Βρυξέλλες πριν από δύο εβδομάδες, τέσσερις ημέρες πριν από τα χτυπήματα του ISIS στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης. Το γραφείο του βελγικού ομοσπονδιακού εισαγγελέα επιβεβαίωσε ότι είχε κάνει αρκετές συλλήψεις που σχετίζονται με τις θανατηφόρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, στις 22 Μαρτίου, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο σχετικά με το αν ο Αμπρινί συνδέεται με τις επιθέσει στις Βρυξέλλες. Η βελγική αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει τον τρίτο βομβιστή του αεροδρομίου, τον "άνδρα με το καπέλο", που έχει καταγραφεί μαζί με τους άλλους δύο βομβιστές αυτοκτονίας σε κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου. Ο "άνθρωπος με το καπέλο" άφησε μια τσάντα που περιείχε μια βόμβα στο αεροδρόμιο πριν βγει από τον τερματικό σταθμό και αρχίσει να κάνει βόλτες στις Βρυξέλλες -όπως αποδείχθηκε από άλλα βίντεο που δόθηκαν στην δημοσιότητα πρόσφατα και τον δείχνουν να περπατά ανενόχλητος στους δρόμους της πόλης.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα