Σβόμποντα: Η πτώση της κυβέρνησης θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα

Επικριτικός ως προς την εμμονή της τρόικας σε μέτρα λιτότητας εμφανίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ,στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα,ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ενώ τάχθηκε υπέρ πιο ισορροπημένων ρυθμίσεων στα εργασιακά.

«Είναι κακοί οικονομολόγοι και ακόμη πιο κακοί ψυχολόγοι», ανέφερε ο κ. Σβόμποντα, σχολιάζοντας τη στάση των εκπροσώπων των δανειστών. Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, δήλωσε ότι κατανοεί τις ενστάσεις του κ. Κουβέλη,

αλλά, όπως είπε, ο ίδιος του επισήμανε ότι θα πρέπει να υπολογίσει τι θα σημαίνει το “όχι” στη συνοχή της κυβέρνησης. «Αν πέσει θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν ακόμη οι συνθήκες για πρόωρες εκλογές», παρατήρησε.

Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι δεν θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υπόλοιπη συμφωνία. «Νομίζω ότι πρέπει να ψηφιστεί το πακέτο, ως μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους», σημείωσε

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ότι θα ήταν μεν καλό να εμπλακούν και εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αλλά «αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, να γίνει δεκτό το πακέτο και οι εργασιακές σχέσεις να συζητηθούν μετά εκτενώς επί μήνες».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι απολύτως απαραίτητες, ιδίως, όπως είπε, στον δημόσιο τομέα, ενώ χαρακτήρισε «τρελές» τις απόψεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ : «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Καλώ εσάς, τα ΜΜΕ να μην λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις παράλογες απόψεις ότι θα βγει η χώρα από την Ευρωζώνη. Θα ήταν πολιτική καταστροφή για την Ευρώπη να μην μπορεί να δώσει λύση για την Ελλάδα».

Επισήμανε τέλος ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμεί να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, αλλά «δυστυχώς τις θέλει η πλειονότητα των χωρών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα