Νευρική κρίση στην Κυβέρνηση

Βόμβα στη συνοχή της κυβέρνησης, μετά τη ΔΗΜΑΡ βάζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος σε παρέμβασή του, μετά τη γραπτή δήλωση του Αντ. Σαμαρά για τερματισμό των διαπραγματεύσεων είπε: «Η ανακοίνωση του κ. Σαμαρά συνιστά υπονόμευση και απρέπεια».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερο το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τη δήλωση Σαμαρά το λιγότερο άτυχη και τονίζει ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Η κίνηση αυτή του κ. Βενιζέλου, σε συνδυασμό με το οριστικό «όχι» της ΔΗΜΑΡ για την ψήφιση των αλλαγών στα εργασιακά, φέρνει σε οριακό σημείο τον κυβερνητικό συνασπισμό, παρά το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να ψηφιστούν τα μέτρα. Ωστόσο οι διαφωνίες φαίνεται να είναι αρκετές κυρίως για τα εργασιακά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της κυβέρνησης αφήνεται να εννοηθεί ότι όταν ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι τέλειωσε η διαπραγμάτευση εννοούσε τα δημοσιονομικά μέτρα κι όχι τα εργασιακά, σε μια προσπάθεια, προφανώς να καταλαγιάσουν τα… πάθη που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. Του ΠΑΣΟΚ έγινε σε κλίμα έντασης: «Tο πακέτο των μέτρων πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά» είπε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και εισηγήθηκε την υπερψήφισή του.

Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τόνισε ότι η Βουλή θα πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο στις μεταβιβάσεις επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα, διαφοροποιούμενος από την επίσημη θέση της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα