Στρίπερ… κηδειών, ένα «παραδοσιακό» κινέζικο έθιμο

Σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, η πρόσληψη επαγγελματιών στρίπερ στις κηδείες είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο. Μόνο που μερικές φορές οι παραστάσεις τους παραείναι πικάντικες… Έτσι, η κυβέρνηση ανέλαβε δράση.

Στις αγροτικές περιοχές της Κίνας, η πρόσληψη εξωτικών χορευτριών στις κηδείες είναι μια ολοένα και πιο κοινή πρακτική, γι’ αυτό και μπήκε στο στόχαστρο του κράτους. Οι στρίπερ καλούνται να δώσουν παραστάσεις, με το αζημίωτο, για να προσελκύσουν περισσότερους πενθούντες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της

Κίνας Xinhua. Υπάρχουν όμως και άλλα κίνητρα, όπως η απλή διασκέδαση. Όπως μαρτυρούν φωτογραφίες, τις παραστάσεις παρακολουθούν άνθρωποι όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, η πρόσληψη επαγγελματιών πενθούντων, γνωστοί ως «kusangren», είναι συνηθισμένη. Οι παραστάσεις όμως τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο ερωτικές. Το υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το φαινόμενο. Η έκθεση του υπουργείου αναφέρει ότι οι στρίπερ «υποσκάπτουν την πολιτιστική αξία της επιχείρησης ψυχαγωγίας» και υποστήριξε ότι «οι πράξεις αυτές ήταν απολίτιστες». Η πρακτική αυτή έχει συνεχιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα, ανέφερε η έκθεση. Ο εξωτικός χορός και άλλες μορφές πορνογραφίας είναι παράνομα στην Κίνα.

edition.cnn.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα