Στο ζενίθ το ενδιαφέρον των Γερμανών για τον Χίτλερ

09:21 3/5/2014 - Πηγή: Antinews

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότερο για τον Αδόλφο Χίτλερ από οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο μετά την ήττα του Τρίτου Ράιχ, στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, διαπιστώνει σχετική μελέτη. Η ερευνητική ομάδα του German Media Control, το οποίο παρακολουθεί εκπομπές, διαπίστωσε ότι ντοκιμαντέρ για τον Χίτλερ προβάλλονται και δύο φορές την ημέρα στα γερμανικά τηλεοπτικά κανάλια και ότι βιβλία και ταινίες για τον ηγέτη των Ναζί παράγονται σε αριθμούς ρεκόρ.

Το Συμβούλιο διαπίστωσε ότι 242 προγράμματα

που ασχολούνται ειδικά με τον Χίτλερ είχαν προβληθεί στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2013, παράλληλα με 500 ακόμα ταινίες και ντοκιμαντέρ που ασχολούνται με τη ναζιστική εποχή γενικότερα. Περίπου 2.000 βιβλία για τον Χίτλερ δημοσιεύτηκαν στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο. Τα ντοκιμαντέρ είχαν τίτλους όπως, Τα θαυμαστά όπλα του Χίτλερ, Ο Χίτλερ και η Άγια Λόγχη και Ο πόλεμος του Χίτλερ. Μια άλλη ταινία ασχολήθηκε με την απόφαση του Χίτλερ να απαγορεύσει τα παραδοσιακά Καθολικά Καρναβάλια της Ρηνανίας. Το δημόσιο κανάλι της Γερμανίας ZDF Info βρέθηκε να έχει προβάλει 109 ντοκιμαντέρ για τον Χίτλερ, μόνο φέτος. Ο Robert Bachem, διευθυντής του, είπε: «Καθώς η ιστορία είναι ένας από τα κύρια ενδιαφέροντά μας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά προγράμματα για τον εθνικοσοσιαλισμό».
Οι κοινωνιολόγοι έχουν αποδώσει την αύξηση του ενδιαφέροντος για τον Χίτλερ και τους Ναζί στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των σημερινών Γερμανών που δεν είχε καμία εμπειρία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ντρέπονται λιγότερο για την περίοδο αυτή από τις προηγούμενες γενιές και είναι πιο πρόθυμοι να μάθουν γι 'αυτό. Τονίζουν ότι οι περισσότεροι από τους σημερινούς Γερμανούς είχαν οικογενειακή εμπειρία του πολέμου μόνο από τους γονείς ή τους παππούδες. Σε πολλές γερμανικές οικογένειες, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος παρέμεινε ένα θέμα ταμπού για δεκαετίες μετά το 1945. Ωστόσο, ακόμα και αυτή η πτυχή πλέον εξετάζεται. Πολλά νέα βιβλία Γερμανών συγγραφέων, πενηντάρηδων και εξηντάρηδων, επιχείρησαν να αποκαλύψουν το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι συγγραφείς βρήκαν σοκαρισμένοι ότι οι γονείς τους ήταν αφιερωμένοι, και μερικές φορές βίαιοι, Ναζί.

http://www.telegraph.co.uk/history/world-war-two/10804301/Germanys-interest-in-Adolf-Hitler-at-record-levels.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα