Στο πιάτο τα Εξάρχεια στους μπαχαλάκηδες

Μια αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση, που έχει κάνει σημαία της την ευαισθησία προς το λαό, τα δημοκρατικά ιδεώδη και την ελευθερία του πολίτη, απαγορεύει μια συγκέντρωση.

Δεν απαγορεύει τη συγκέντρωση μπαχαλάκηδων, ούτε καν Χρυσαυγιτών. Απαγορεύει μια συμβολική κινητοποίηση των συνδικαλιστών στην Αστυνομία. Η Ομοσπονδία τους κάλεσε να μαζευτούν στην πλατεία Εξαρχείων και συμβολικά να δείξουν ότι η περιοχή δεν είναι άβατο, ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις με τους αναρχικούς.

Μια κίνηση ασφαλώς παρακινδυνευμένη γιατί δεν έχουν όλοι το ίδιο αίσθημα ειρήνης και συναδέλφωσης. Και ασφαλώς

μια προσπάθεια που θα μπορούσε να δημιουργήσει επεισόδια αφού οι αναρχικοί έκαναν ρελάνς και καλούσαν σε κινητοποίηση στο… Κολωνάκι.

Ήταν, όμως, μια συγκέντρωση που είχε νόμιμη άδεια και θα μπορούσε να γίνει χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη, αν υπήρχε ένα σοβαρό υπουργείο Δημόσιας Τάξης να διασφαλίσει την… τάξη.

Τι έκανε ο αποτυχημένος υπουργός Τόσκας; Διέταξε απαγόρευση της συγκέντρωσης. Ναι, ο… αριστερός (γιαλαντζί αφού πρόκειται για γενίτσαρο προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ) υπουργός απαγόρευσε τη συγκέντρωση πολιτών και μάλιστα ένστολων.

Τι άλλο θα κάνει άραγε μετά; Θα απαγορεύσει και την κυκλοφορία αστυνομικών από κάποια ώρα και μετά στην περιοχή; Θα βάλει οδοφράγματα να μην περνά κανείς στο Εξαρχιστάν, παρά μόνον οι μπαχαλάκηδες;

Η κίνηση αυτή αν γινόταν από… δεξιά κυβέρνηση αυτό που θα είχαμε τώρα θα ήταν μαζικές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα. Ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών να εκφραστούν ελεύθερα. Θα είχαμε κανονικό πόλεμο.

Τι ανακοίνωση έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ; «Το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής, ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να μη μιλήσουμε για την παραπομπή σε «άλλες εποχές», όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη. Η δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης, ο καιροσκοπισμός και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν».

Πρόκειται περί γελοίων. Τα αριστερά πλυντήρια της Χρυσής Αυγής και τα γιουσουφάκια της αριστερής τρομοκρατίας έχουν δικαίωμα να μιλάνε;

Ουσιαστικά ο Τόσκας και η κυβέρνηση με την απαγόρευση αυτή προσέφεραν στο πιάτο τα Εξάρχεια στους μπαχαλάκηδες. Επιβεβαίωσαν μάλλον ότι η περιοχή είναι ανεξάρτητο κρατίδιο και σ’ αυτήν δε μπορεί να μπει αστυνομικός ούτε για να διαδηλώσει ειρηνικά.

Δεν πείραξε την κυβέρνηση η παρέλαση με όπλα του Ρουβίκωνα; Δεν την πείραξε το αυθαίρετο στέκι στην πλατεία; Δεν την πείραξε το γεγονός ότι κάθε δεύτερη ημέρα γίνονται σοβαρά επεισόδια αλλά κανείς δεν ασχολείται μ’ αυτά; Και την πείραξε η συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ;

Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό. Αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς έχουν καταντήσει τα δουλάκια των μπαχαλάκηδων. Τους χαϊδεύουν, παρά το γεγονός ότι τα κάνουν μπάχαλο όποτε γουστάρουν.

Και κάτι πολύ σοβαρό επίσης. Με τον τρόπο αυτό «ευνουχίζουν» για ακόμη μια φορά την αστυνομία και ταυτόχρονα αποθεώνουν τους αναρχικούς. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πολιτική που θα έχει αντίκτυπο στο χώρο της αστυνομίας. Αν αυτή είναι πολιτική ασφάλειας, αν αυτό που κάνουν είναι αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των μπαχαλάκηδων τότε να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον.

Πράγματι, όπως και η ΝΔ έχει δηλώσει, αν υπήρχε έστω μια πιθανότητα να έχουν τσίπα, λίγη ευθιξία, θα είχαν στείλει τον Τόσκα στον αγύριστο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα