Στο κενό η ΝΔ μετά το φιάσκο μεγατόνων

Tην αναβολή της διαδικασίας ανάδειξης του επόμενου αρχηγού της ΝΔ αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος .

"Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται

αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος στο online σύστημα, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με απόσυρση της υποψηφιότητάς του.

"Υπήρχε άλλο καταστατικό, υπήρχαν άλλες διαδικασίες και ο καθένας μπορεί τώρα να κάνει σπέκουλα επάνω στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες. Τα επόμενα βήματα είναι το κόμμα συντεταγμένα και με βάση το ισχύον καταστατικό, το οποίο εμάς δε μας αρέσει, αλλά υπάρχει και το τηρούμε, το κόμμα να πάει στην επόμενη ημέρα. Συντεταγμένα σημαίνει ότι το κόμμα θα συνεδριάσει, τα όργανά του θα συνεδριάσουν και θα πάρουν αποφάσεις για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες. Να υπάρξει ψυχραιμία. Δεν είναι στιγμή για σπέκουλα. Ευθύνες υπάρχουν σε όσους έχουν ρόλο στη διαδικασία. Ευθύνες υπάρχουν σε όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ. Όλοι πρέπει να πάρουν τις ευθύνες που τους αναλογούν", τόνισε ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θόδωρος Αμπατζόγλου.

"Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη Νέα Δημοκρατία για να αφήσουν μόνο του τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ό,τι θέλει, πλανώνται πλάνην οικτρά", δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

"Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο και πρέπει να παραιτηθούν", τόνισε και πρόσθεσε ότι "πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης".

"Αυτή η εικόνα δεν τιμά τη ΝΔ, και γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με αδιάβλητες εκλογές", κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ,ζητά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε :

- Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

- Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

- Αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττας Γιαννάκου

- Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

- Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

"Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας η Μαριέττα Γιαννάκου στην πρόταση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε «Ευχαρίστως να βοηθήσω στη διαδικασία», όμως πρόσθεσε ότι αυτή η πρόταση «θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τα θεσμικά όργανα αλλά και όλους τους υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ».

Παραίτηση Μεϊμαράκη καθώς και του προέδρου και όλων των μελών της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής ζητεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Έδωσα τεράστιο αγώνα για να ζητήσω από τους Νεοδημοκράτες να στηρίξουν την παράταξη την ώρα που ορισμένοι όχι μόνο δήλωναν ότι δεν πίστευαν σε αυτή τη διαδικασία αλλά έκαναν ότι μπορούσαν για να την απαξιώσουν. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας από το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα.

Εκτός από την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη και τον ορισμό νέου μεταβατικού προέδρου που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με το καταστατικό, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε και την παραίτηση της ΚΕΦΕ και όλων των μελών της καθώς και συνάντηση στις 7 το απόγευμα των τεσσάρων υποψηφίων «για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα».

«Να γνωρίζουν κάποιοι ότι η αλλαγή που θα ερχόταν με τη σημερινή εκλογική διαδικασία θα έρθει και θα είναι πιο ηχηρή την επόμενη εβδομάδα» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα