Στις Βρυξέλλες o Σαμαράς

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί εντός της εβδομάδας, στον απόηχο του Brexit, ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι προσπάθειες και οι θυσίες του πρώην πρωθυπουργού για να βγάλει τη χώρα από την κρίση αναγνωρίζονται, εκτός από τους αξιωματούχους της ΕΕ, και στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των ευρωπαίων χριστιανοδημοκρατών.

Έτσι, αποφασίστηκε να συμμετάσχει στο τιμητικό προεδρείο του Κέντρου Wilfred

Martens, που αποτελεί το think tank για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και των ευρωπαίων χριστιανοδημοκρατών.

Aνάμεσα στις άλλες προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν στο προεδρείο θα είναι σημαντικοί μεταρρυθμιστές της Ευρώπης, όπως ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ε. Μπαρόζο, ο επίσης πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Σαντέρ, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπέι, ο Καρλ Μπιλτ από τη Σουηδία και ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο από την Πορτογαλία.

Βασικό θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του προεδρείου του think tank θα είναι το θέμα του Brexit και των επιπτώσεων του αλλά και οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ήδη αναφέραμε, πρόκειται για μια κίνηση δικαίωσης του έργου του πρώην πρωθυπουργού από τους ευρωπαίους ηγέτες. Που σημαίνει, ότι ο Α. Σαμαράς θα συνεχίσει να είναι πολιτικά ενεργός εντός Ελλάδος και όχι εκτός, όπως έσπευσαν να ερμηνεύσουν ορισμένοι το ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα