Στην Κύπρο την Κυριακή ο Σαμαράς

Στην Λευκωσία αναμένεται την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζεται στο νησί από όλους ως ο επόμενος πρωθυπουργός. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την Μεγαλόνησο, την ώρα που ο Χριστόφιας σύρεται σε “πολυμερή” διάσκεψη για ξεβρυκολάκιασμα του σχεδίου Ανάν, ο απογοητευμένος από τα έργα και ημέρες Γιωργάκη Παπανδρέου κυπριακός Ελληνισμός, αναμένει από τον Αντώνη Σαμαρά

να σταθεί ως πανεθνικός ηγέτης. Να επαναλάβει δηλαδή την πάγια θέση του πως σχέδιο λύσης το συζητούμε. Σχέδιο διάλυσης, ΟΧΙ!

Στην Κύπρο, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του νησιού και τον Αρχιεπίσκοπο.

Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι η συνάντηση εργασίας με τη ΝΟΔΕ Κύπρου, μια από τις πρώτες πανελληνίως, τόσο σε μέλη όσο και σε παραγωγή έργου.

O πρόεδρος της ΝΟΔΕ στο νησί Λευτέρης Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών και υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2009 με τη ΝΔ, έχει προβεί σε πλήρη αναδιοργάνωση της ΝΔ στην Κύπρο. Έτσι την ΝΟΔΕ πλαισιώνουν προσωπικότες όπως η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, γνωστή για τις ελληνοκεντρικές θέσεις και τη μαχητικότητά της, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ και βουλευτής Τάσος Μητσόπουλος, αλλά και ο αρθρογράφος του Antinews Σταύρος Καρκαλέτσης. Ο τελευταίος έχει αναλάβει τομεάρχης στον κρίσιμο τομέα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Ταυτόχρονα καταβάλλεται προσπάθεια ο πρόεδρος της ΝΔ να δει τα μείζονα αντικατοχικά σωματεία του νησιού και την επιτροπή αγνοουμένων, κάτι που μεθοδικά και επί χρόνια απέφευγε ο Γιώργος Παπανδρέου, για ευνόητους λόγους….

Keywords
Τυχαία Θέματα