Στη Βουλή οι προφυλακισμένοι Γερμενής - Μπούκουρας

14:04 7/5/2014 - Πηγή: Antinews

Σε εξέλιξη είναι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του ανακριτικού αιτήματος για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και Νίκου Μίχου και των ανεξάρτητων πλέον -πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής- Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Mε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εισήλθαν στις 12:12 στη

Βουλή οι δύο βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας.

Η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τα αυτοκίνητα της αστυνομίας εισήλθαν στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής από την πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας. Στη συνέχεια οι δύο βουλευτές, συνοδευόμενοι από την φρουρά της Βουλής πλέον, εισήλθαν στο κτίριο από την υπόγεια είσοδο πίσω από τη λεωφόρο Β. Σοφίας, από την οποία συνήθως εισέρχονται τα σχολεία που επισκέπτονται τον χώρο. Οι αστυνομικοί δεν άφησαν δημοσιογράφους να πλησιάσουν τους δύο βουλευτές, ενώ προσωρινά αποκλείστηκε και η εσωτερική είσοδος προς το περιστύλιο.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Ευστάθιος Μπούκουρας, οι οποίοι δεν μετέχουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής κάθισαν στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών

Ο Γιώργος Γερμενής κάθισε στα έδρανα της ΧΑ, τον πλησίασε η συνάδελφός του Ελένη Ζαρούλια η οποία τον ασπάστηκε.

Άργησα να αποστασιοποιηθώ

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Αλεξόπουλος ο οποίος έκανε αυτοκριτική, παραδεχόμενος ότι άργησε να αποστασιοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, η οποία, όπως είπε, προέβη σε παράνομες ενέργειες.

Ισχυρίσθηκε πως όταν έγινε η δολοφονία Φύσσα είχε αρχίσει να αποστασιοποιείται, ενώ για το βίντεο της συζήτησης Μπαλτάκου - Κασιδιάρη τόνισε πως «αποδεικνύει ότι υπήρχε κρυφή ατζέντα από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που αποσιωπούσε από τα μέλη και τους βουλευτές της».

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής σήκωσαν τα χέρια τους κρατώντας χαρτονομίσματα, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε «άριστα Αλεξόπουλε».

Όσον αφορά την εμπλοκή του στην δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι ήταν εγγεγραμμένος υποστηρικτής, όχι μέλος του κόμματος και ότι δεν υπάρχουν πράξεις ή λόγοι του που να τον συνδέουν με τις κατηγορίες.

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν είχε δυνατότητα να παρέμβει όταν έβλεπε παράνομες ενέργειες, ενώ υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή μετατράπηκε από κατήγορος του συστήματος σε κατηγορούμενη για εγκληματικές ενέργειες».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα