Eκλογές χωρίς «θα» από την κυβέρνηση, αλλά με ψεύτικα όνειρα από τον Τσίπρα

12:34 7/5/2014 - Πηγή: Antinews

Υπεραισιόδοξοι δεν πρέπει να είμαστε ποτέ. Άλλωστε έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις. Όμως, πρέπει να αναγνωρίσουμε κάτι στον Αντώνη Σαμαρά. Ότι στην συνέντευξή του δεν υποσχέθηκε τίποτε από αυτά που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Ακόμη κι όταν τον ρώτησαν πότε θα ελαφρυνθεί ο ελληνικός λαός που τόσα έχει υποστεί απέφυγε να δεσμευτεί για οτιδήποτε. Θα μπορούσε με ευκολία να πει ότι θα δώσει δωρεάν ρεύμα και τηλέφωνο. Ότι θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Ότι θα μοιράσει παντεσπάνι και κρουασάν σε όλους τους Έλληνες. Δεν

το έκανε κι αυτό τουλάχιστον τον τιμά και εν πάση περιπτώσει πάμε σε εκλογές χωρίς «θα» από την κυβέρνηση αλλά με ψεύτικα όνειρα που φτιάχνει ο κ. Τσίπρας.

Για το μόνο πράγμα που εμφανώς θέλησε να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ήταν ότι η χώρα εξέρχεται από την κρίση, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα κι ότι θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα οι οποίες θα φέρουν και χρήμα και ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Και πράγματι, ακόμη και αν πρέπει πάντα να κρατάμε μικρό καλάθι, φαίνεται ότι κάτι κινείται στην αγορά, κάτι δείχνει να αλλάζει στο επενδυτικό περιβάλλον.

Είπε ο Σαμαράς: «Τους τελευταίους 4 μήνες, μπήκαν στην Ελλάδα 15 δισ. από το εξωτερικό. Πράγμα που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ, είτε για τοποθετήσεις στις τράπεζες, είτε για μετοχές, γι’ αυτό ανέβηκε το Χρηματιστήριο, είτε για τα ομόλογα των επιχειρήσεων, 6 κολοσσοί σήμερα θέλουν να διεκδικήσουν τον Πειραιά, το λιμάνι από το διαγωνισμό. Βλέπουμε παντού τον Τουρισμό να απογειώνεται». Και συνέχισε: «Και να σας πω γιατί έχει αλλάξει η ψυχολογία; Γιατί σε σχέση με τις επενδύσεις, εμείς τολμήσαμε και για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε αυτό, απενοχοποιήσαμε την επιχειρηματικότητα. Μέχρι τώρα, είτε ήσουν ξένος, είτε ήσουν Έλληνας, είτε ήσουν μεγάλος, είτε ήσουν μικροεπιχειρηματίας το να βγάλεις κέρδος ήταν κάτι κακό. Δεν έπρεπε να το πεις. Η Ελλάδα σήμερα έγινε χώρα φιλική προς τις επενδύσεις. Ο ΟΟΣΑ ο ίδιος ήρθε και μας είπε ότι και το 2012 και το 2013 είσαστε η πρώτη χώρα σε μεταρρυθμίσεις. Το ίδιο το Συμβούλιο της Λισσαβόνας, η Παγκόσμια Τράπεζα μας έδειξε ότι ανεβήκαμε 97 θέσεις για το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων, που παλιά δεν μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο».

Είναι αλήθεια και είναι αδιαμφισβήτητη. Αλλάζει η ψυχολογία, αλλάζει το επενδυτικό κλίμα, έρχονται ξένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα τώρα που το grexit δεν υπάρχει πια. Και η σωτηρία της χώρας θα έρθει μέσα από επενδύσεις τις οποίες επιχειρεί να μπλοκάρει ο ΣΥΡΙΖΑ «υποσχόμενος» ειδικά δικαστήρια, διώξεις και μπλόκα όπως στις Σκουριές και αλλού.

Αυτό που έγινε χθες στον Αστέρα Βουλιαγμένης επιβεβαιώνει ότι το κλίμα εμπιστοσύνης των επενδυτών για την Ελλάδα έχει αποκατασταθεί. Χθες υπογράφηκαν διακρατικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Έδεσαν» επενδύσεις όπως αυτή των 7 δις ευρώ στο Ελληνικό με συμμετοχή αραβικών κεφαλαίων που θα φέρουν 50.000 θέσεις εργασίας. Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υπέγραψε συμφωνία με την Κρατική Εταιρεία Ενέργειας του Αμπού Ντάμπι TAQA. Οι Άραβες που ήρθαν αποκάλυψαν ότι η μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons ενδιαφέρεται για την ελληνική αγορά και συγκεκριμένα για τα ξενοδοχεία του Αστέρα.

Στα σκαριά υπάρχουν επίσης επενδύσεις στον τουρισμό και την αγορά ακινήτων με τους Άραβες να θέλουν να επενδύσουν στην ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου αλλά και στην παραλιακή γραμμή της Δυτικής Πελοποννήσου.

Αλλά και ο Εμίρης του Κατάρ ετοιμάζεται να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ για επένδυση στον τομέα του τουρισμού.

Μεγάλα funds του εξωτερικού έχουν μπει για τα καλά στην ελληνική αγορά και δεν πρόκειται για ψεύτικους επενδυτές αλλά για σοβαρές εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται για μετοχική συμμετοχή σε επιχειρήσεις και τράπεζες.

Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι αποτέλεσμα της ανάκτησης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η οποία επιβεβαιώθηκε με την έξοδο στις αγορές. Σε συνδυασμό με το νέο ρεκόρ στον τουρισμό που αναμένεται φέτος, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι το κλίμα αλλάζει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα