Στη μέγγενη της αντιπολίτευσης Μαξίμου και Τσίπρας από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και κύμα σφοδρής επίθεσης κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και οι αναφορές του πρώην υπουργού, Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με τα έργα και τις ημέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Η

Νέα Δημοκρατία, που επαναφέρει συνεχώς στο προσκήνιο το μείζον πολιτικό της αφήγημα για την ανάγκη να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή, η οποία θα θέσει στο μικροσκόπιό της τα τεκταινόμενα εκείνης της κρίσιμης περιόδου, εκτοξεύει βολές κατά του οικοσυστήματος της Κουμουνδούρου. Παράλληλα, διαμηνύει πως τα στοιχεία απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης, την ώρα που κορυφαία στελέχη της βάλλουν κατά του πρωθυπουργού.

"Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες. Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας. Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης κυβέρνησης", τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με σκληρές εκφράσεις τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. "Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία", ανέφερε, μιλώντας στο "Σκάι", ενώ εκτίμησε πως προφανώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών και κεντρικός διαπραγματευτής της κυβέρνησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 έχει καταγράψει και άλλα, πολύ χειρότερα για τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. "Ο Τσίπρας έχασε τα λεφτά μας, γιατί είχε βάλει τον Βαρουφάκη να κάνει τις αηδίες που έκανε… Όσο δεν μιλάει το Μαξίμου, δια της σιωπής επιβεβαιώνει όσα λέει ο Βαρουφάκης", επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα έλαβαν χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. "Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015 είναι πλέον επιβεβλημένη", έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Λαζαρίδης.

"Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα, για όσα αποκαλύπτει στην προδημοσίευση του βιβλίου του, το asset της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Βαρουφακης. Αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν όσα υποστήριξε και ο κ. Λαφαζανης, εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Τσίπρα για μια δεκαετία, στην χθεσινή του συνέντευξη. Δεν μένει αμφιβολία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης", σημείωσε, από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ. "Ενημερώνουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως, ούτως η άλλως, η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως. Κανείς δε μπορεί να παίζει με την Ευρωπαϊκή θέση της χώρας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή", ανέφερε, σε ανακοίνωσή του.

"Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ. Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά. Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε). Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο "Adults in the Room" δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει", σχολίασε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Το ΚΚΕ για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

"Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση", αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του με αφορμή "τις λεγόμενες αποκαλύψεις Βαρουφάκη", και τονίζει.

"Αποδεικνύει, επίσης, ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δε βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών".

Χ. Θεοχάρης: Ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

α πολιτικά, ηθικά και νομικά ζητήματα που εγείρονται από τις αποκαλύψεις πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναδεικνύει με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή, δύο χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015, οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες τον έναν υπουργό της τότε κυβέρνησης μετά τον άλλο να προβαίνουν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα διημείφθησαν κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα.

"Δε χωρά πλέον αμφιβολία ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση και τέθηκε εν αμφιβόλω η ευρωπαϊκή της πορεία, γεγονός που ο κ. Θεοχάρης είχε τότε αποκαλύψει από το Βήμα της Βουλής.

Αποκάλυψη για την οποία- υπενθυμίζουμε- λοιδορήθηκε από τους υπουργούς της κυβέρνησης και απειλήθηκε με εισαγγελική παρέμβαση, χωρίς φυσικά ποτέ να κινηθεί η διαδικασία γιατί ότι όπως αποδεικνύεται ίσχυαν αυτά που είχε δημοσιοποιήσει.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις όμως των κ. Βαρουφάκη και Λαφαζάνη καταδεικνύουν περίτρανα ότι η χώρα κατά την περίοδο εκείνη βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας των άστοχων και άκρως επικίνδυνων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας, σημειώνει ο κ. Θεοχάρης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Θεοχάρη προς τον πρωθυπουργό:

-Προτίθεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο και τους Έλληνες πολίτες για τα γεγονότα του 2015;

-Ήταν όντως στις προθέσεις του να δεσμεύει το ποσό των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν κατατεθειμένο στην ΤτΕ προκειμένου να τροφοδοτηθούν τα ATM των τραπεζών;

-Ευσταθούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού και προέδρου της ΛΑΕ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη περί σχεδίου εθνικοποίησης της ΤτΕ, εκτύπωσης δραχμής, χρηματοδοτικής στήριξης από τη Ρωσία και προμήθειας πετρελαίου από τη Βενεζουέλα;

-Ισχύουν οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στον ίδιο αλλά και σε υπουργούς της κυβέρνησης για τον διοικητή της ΤτΕ;

-Αληθεύουν οι διαλόγοι που δημοσιεύθηκαν μεταξύ του Πρωθυπουργού, του κ. Βαρουφάκη και άλλων υπουργών της κυβέρνησης;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της πρωθυπουργικής ιδιότητας που καταβαραθρώνεται και σε διεθνές επίπεδο από τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού του;

Τέλος, σοβαρά ερωτήματα - ηθικά και νομικά - προκαλεί και η ομολογία του κ. Βαρουφάκη ότι ηχογραφούσε καταφανώς παράνομα και εν αγνοία του πρωθυπουργού τις μεταξύ τους συνομιλίες.

Γιατί ο κ. Βαρουφάκης ηχογραφούσε τις συνομιλίες;

Οι ηχογραφημένες αυτές συνομιλίες χρησιμοποιήθηκαν άραγε και αν ναι, με ποιον τρόπο από τον κ. Βαρουφάκη;

Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο που μας έφερε εδώ.

Οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο μέλλον της χώρας, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας.

ΣΥΡΙΖΑ σε Βαρουφάκη: Καλές πωλήσεις στο νέο σου βίπερ

"Η πολιτική δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σχολιάζει σκωπτικά ότι ο πρώην υπουργός "έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του", δηλαδή, "τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού". Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρεται ως "βίπερ" στο βιβλίο του -αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν σε μερίδα του σημερινού Τύπου- και του εύχεται "καλές πωλήσεις".

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο: "Οι διαφημιστές του κ. Βαρουφάκη", ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Είναι βέβαιο ότι ο κος Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: Τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Η πολιτική όμως δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα. Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ".

Πηγή: capital.gr-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα