«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»

Ο όμιλος Χατζηνικολάου είχε πάντα προνομιακή σχέση με τον Κ. Καραμανλή, τον πρώην πρωθυπουργό. Από τότε που έδωσε τη συνέντευξη περί… κουρασμένου, κάθε τρεις και λίγο αριστερά στην εφημερίδα έχει πάντα μια «διαρροή» κύκλων του πρώην, ποτέ τον ίδιο. Όμως, είναι σα να μιλά στη εφημερίδα ο κ. Καραμανλής. Έτσι και σήμερα υπάρχει μια «δήλωση» που λέει ότι η χώρα σέρνεται και θα συνεχίσει να σέρνεται. Και για ακόμη μια φορά ο πρώην πρωθυπουργός είναι προβληματισμένος για την κατάσταση με την εφημερίδα να εκτιμά ότι παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον κ. Τσίπρα.

Με τις αποστάσεις που παίρνει, κατ’ αρχάς, επιβεβαιώνει ότι κάποτε είχε έρθει κοντά με τον πρωθυπουργό, σε αντίθεση με όσα λένε οι… κύκλοι ότι είναι συκοφαντίες.

Κατά δεύτερο τι άλλαξε άραγε και ο Καραμανλής «πουλάει» το φίλο του τον Τσίπρα; Ο πρώτος δεν ήταν που έλεγε ότι είναι καλό παιδί και τα πάει καλά; Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός…

Επίσης, να θυμίσουμε τον υπόγειο πόλεμο στον Μητσοτάκη, τα βιτριολικά σχόλια κατά της ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Γεωργίου και άλλα πολλά.

Αυτό που λέμε, όμως, μετά τη μεταστροφή όπως φαίνεται του πρώην πρωθυπουργού είναι «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα». Γιατί δεν μπορεί να έχεις κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωή σου και μετά να μη ζητάς συγγνώμη αλλά να κάνεις διαρροές ότι είσαι προβληματισμένος.

Να εξοργιστεί ο μέσος πολίτης που δεν ξέρει και πολλά από πολιτική να το καταλάβουμε. Αλλά ο Καραμανλής που δεν έχει κάνει τίποτε άλλο στη ζωή του παρά μόνο να είναι πολιτικός και γόνος μια μεγάλης πολιτικής οικογένειας; Κανείς πολιτικός δεν έπρεπε να ξεγελαστεί από τον ψεύτη Αλέξη.

Εκτός κι αν όλα έγιναν κατόπιν σχεδίου ή διευθετήσεων. Π.χ. να συμφώνησαν ότι θα «συγκυβερνήσουν» έστω κι αν δεν ταιριάζουν ιδεολογικά, έστω και αν στο τέλος ο μεγάλος χαμένος είναι η Νέα Δημοκρατία.

Αν πράγματι βρήκε ο Κώστας Καραμανλής τη στερνή του γνώση τότε… καλωσήλθατε στην εποχή της ωριμότητας. Αργά το κατάλαβε αλλά… ποτέ δεν είναι τόσο αργά.

Αν θέλει να βοηθήσει τη ΝΔ ας το κάνει αλλά διακριτικά γιατί είδατε τι έγινε στο δημοψήφισμα όταν βγήκε και μίλησε μετά την αφωνία που είχε επί χρόνια.

Μήπως όμως καλό θα ήταν να δει τι θα κάνει με τους καραμανλικούς που βρίσκονται στην κυβέρνηση ή σε κρατικά πόστα; Να τους μαζέψει π.χ. ώστε να μην υπηρετούν τη χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας;

Κι επίσης, μήπως να μαζέψει τα «μαντρόσκυλα» της δημοσιογραφίας που γράφουν με το… κομμάτι όσα τους λέει τηλεφωνικώς από τη Ραφήνα να κάνουν; Γιατί έχουν αποθρασυνθεί και τώρα χτυπούν όποιον βλέπουν. Παίζοντας έτσι το παιχνίδι του Τσίπρα. Δείτε π.χ. τι γίνεται με… καραμανλική εφημερίδα που χτυπά τον Στουρνάρα με «αποκαλύψεις» που γελούν και οι «μακάκες», δηλαδή οι μαϊμούδες στο Αττικό Πάρκο. Ας τους μαζέψει κι αυτούς, καλό θα προσφέρει και στη ΝΔ και στην πατρίδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα