Στον δρόμο προς τον... σοσιαλισμό

Σύμφωνα με τον διανοούμενο της κυβέρνησης, βρισκόμαστε σε πορεία προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό. Αν και δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει αυτό περιμένουμε να μας το απαντήσει ο κρατικοδίαιτος πανεπιστημιακός. Κι όχι καθηγητής πανεπιστημίου διότι αυτοί έχουν μια δουλειά, μια παρουσία, ένα έργο. Τον κ. Μπαλτά τον φανταζόμαστε να κάθεται σε ένα σκονισμένο γραφείο με πλήθος βιβλίων για τον Μαρξ και τον Λένιν και να κάνει καθοδήγηση σε κάτι χαζούλικα παιδάκια

του 15μελούς ή αιώνιους φοιτητές με συχνότατη παρουσία στα μπαράκια των Εξαρχείων.

Τέλος πάντων, αυτό που ζούμε είναι σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά ένας δρόμος προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό που έχει μεν αγκάθια, εμπόδια, ήττες αλλά η νίκη θα έρθει. Venceremos όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Τσάβες αν ζούσε ή ο Μαδούρο αν δεν φοβόταν μη φάει καμιά κατσαρόλα στο κεφάλι.

Για να δούμε όμως τι έχει αυτός ο... δημοκρατικός σοσιαλισμός;

Προφανώς έχει πολύ ψέμα και κοροϊδία του κόσμου. Ακόμη κι εκείνου που άδολα ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει επίσης τη δημιουργία ενός καθεστώτος αντιδημοκρατικού αλλά στα πλαίσια του… δημοκρατικού σοσιαλισμού πάντα. Γιατί και στην Βόρεια Κορέα οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι δημοκράτες, αλίμονο.

Έχει επίσης θεωρίες συνωμοσίας. Όπως και στις χώρες του ανύπαρκτού σοσιαλισμού οι εχθροί ήταν όλοι οι άλλοι έτσι και στην Ελλάδα του Τσίπρα υπάρχουν παντού κάποιοι σκοτεινοί τύποι που σχεδιάζουν να διώξουν τους επαναστάτες από την εξουσία. Ή όπως το λέει και ο Κουρής στην Κόντρα News, «ο Μητσοτάκης σχεδιάζει αποστασία», να βρει τρεις βουλευτές και να διώξει την κυβέρνηση.

Έχει πολύ προπαγάνδα. Παίρνεις π.χ. ένα… χωνί, πληρώνεις αυτούς που το κρατάνε να λένε ό,τι μπαρούφα θέλουν, τους κάνεις και ταξιδάκια στη Νέα Υόρκη με τα λεφτά του κόσμου και αυτός σε γλύφει σαν το δουλικό σκυλάκι που τρίβεται στο αφεντικό του.

Έχει και εκβιασμούς, υπονοούμενα, βρόμικες υποθέσεις, λάσπη στον ανεμιστήρα. Παίρνεις ορισμένους «αποκαλυπτικούς» δημοσιογράφους, που έχουν σχέσεις και με μυστικές υπηρεσίες, τους δίνεις ένα καλό μεροκάματο κι αυτοί τραβάνε τα «πιστόλια» και βαράνε όποιον είναι εχθρός της κυβέρνησης.

Έχει ακόμη και παρακολουθήσεις, υποκλοπές, «σπασμένα» τηλέφωνα, κοριούς και βαλιτσάκια παντού. Όλο και περισσότεροι πλέον μιλάνε με… σήματα μορς παρά στο τηλέφωνο. Κάτι ξέρει και η Δρακουλέσκου του ΔΝΤ που πλέον συνεννοείται με Ουάσιγκτον με… σήματα καπνού.

Και τέλος, έχει το βασικότερο. Έλεγχο όλων των υπόλοιπων εξουσιών. Της Δικαιοσύνης, των μέσων ενημέρωσης αλλά και κάθε φωνής που τολμά να αμφισβητήσει την αυθεντία της κυβέρνησης.

Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά; Νομίζετε ότι υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Πιστεύετε ότι τα έζησαν οι Ρώσοι στο δικό τους δρόμο προς τον σοσιαλισμό ή οι Κουβανοί; Μήπως τα έζησε η Τσεχοσλοβακία, η Ουγγαρία και η Ανατολική Γερμανία; Ναι, τα έζησαν όλες αυτές οι χώρες και πιθανότατα να τα ζει και η Κίνα. Ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα. Γιατί όχι; Η μαγιά υπάρχει. Ένας κόσμος σε πλήρη αφασία άγεται και φέρεται από επαναστατικές μπαρούφες πασπαλισμένες με λίγη μουσική του Μίκη και διάφορους «στρατευμένους» τραγουδιστές.

Και μια κυβέρνηση με στελέχη που δεν έχουν να χάσουν τίποτε γιατί ποτέ τους δεν είχαν τίποτε, γιατί ποτέ τους δεν κουράστηκαν για κάτι. Αδίστακτοι, μαθημένοι καλά τα κόλπα του σοσιαλισμού, έτοιμοι για όλα, να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Αυτός είναι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό. Στην υγειά μας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα