Σπάει στα τέσσερα η Β΄ Αθηνών

Μεγάλες ανατροπές στον εκλογικό χάρτη και στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να επιφέρει το σενάριο για σπάσιμο της Β’ Αθήνας σε τέσσερις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο ένα τέτοιο σχέδιο το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα, πριν από τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Οι περιφέρειες που θα χωριστεί η χαώδης αυτή εκλογική περιφέρει είναι ο Νότιος, Δυτικός, Βόρειος και Κεντρικός τομέας σε μια προσπάθεια

να «συμμαζευτεί» και να αναδειχθεί η πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγές ουσίας στο πολιτικό σύστημα.

Άλλωστε, η τεράστια εκλογική περιφέρεια όπως είναι σήμερα το μόνο που ευνοεί είναι η κατασπατάληση τεράστιων κεφαλαίων, η διακίνηση μαύρου χρήματος και η εκλογή κυρίως όσων είναι «βαριά» χαρτιά, δηλαδή γνωστά ονόματα. Παράλληλα, τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, με τη μεγάλη άνοδο της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη, αποτελεί μια ακόμη αιτία για να αλλάξει όλο το σκηνικό στη Β’ Αθήνας.

Ωστόσο, κι ενόψει των μεγάλων αυτών αλλαγών, βρίσκεται σε εξέλιξη υπόγειος πόλεμος μεταξύ των βουλευτών της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, τόσο «γαλάζιων» όσο και από τα άλλα κόμματα. Όμως, στη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολύ έντονο παρασκήνιο που αντανακλάται και στην παρούσα κυβέρνηση. Λένε για παράδειγμα ότι οι σχέσεις του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια με τον υφυπουργό Γ. Γιακουμάτο δεν είναι και οι καλύτερες. Αντιθέτως, υποβόσκει μια πολύ μεγάλη κόντρα η οποία έχει να κάνει με τις φήμες ότι ο βουλευτής Κέρκυρας Ν. Δένδιας θέλει να κατέβει υποψήφιος στη Β’ Αθήνας μιας και από πολλούς συγκαταλέγεται μεταξύ των «δελφίνων» στη ΝΔ.

Με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών να κυκλοφορούν και την πιθανότητα της μείωσης του αριθμού των βουλευτών της ΝΔ στην «σπασμένη» εκλογική περιφέρεια, κάθε φημολογία και κίνηση εντείνει ακόμη περισσότερο τις εντάσεις.

Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι κατεβαίνει στην περιφέρεια αυτή ο Γιάννης Μιχελάκης ενώ πριν είχε εκλεγεί στο Επικρατείας. Φανταστείτε να προστεθεί και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης που κι αυτός είχε εκλεγεί στο Επικρατείας.

Κατά πολλούς η «έκρηξη» του Αδωνι Γεωργιάδη επειδή έφυγε από την κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα της υπουργοποίησης αντιπάλων του στη Β’ Αθήνας. Όπως οι εκπρόσωποι του πιο «λαϊκού» κομματιού της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, Γερ. Γιακουμάτος και η Κατ. Παπακώστα. Και φυσικά η Σοφία Βούλτεψη η οποία από το πουθενά έγινε κυβερνητική εκπρόσωπος και μπορεί να εκμεταλλευτεί την καθημερινή προβολή της.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος παίζουν και οι Κυρ. Μητσοτάκης και Κ. Χατζηδάκης. Ο δεύτερος δίνει μάχη για να είναι ο νέος κοινοτικός εκπρόσωπος αφού φαίνεται να έχει πληγεί η εικόνα του από τη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο πρώτος από την άλλη εμφανίζεται να είναι «δελφίνος», έχει πολλές κουβέντες στο παρασκήνιο με εκδότες και επιχειρηματίες ενώ δεν έχει τη φθορά που θα έπρεπε εκ της θέσεώς του επειδή ακριβώς δεν κάνει… τίποτε και χρεώνονται όλοι οι άλλοι τις γκάφες του και τις παλινωδίες του.

Παιχνίδια προβολής κάνει και ο Μ. Βαρβιτσιώτης καθώς θα είναι δύσκολη η μάχη που θα δοθεί ενώ σε δύσκολη θέση είναι και ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος μετά τις εκλογές για τον Δήμο Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα