Και ο Ίαν Θορπ είναι γκέι

Μετά από χρόνια άρνησης, ο Αυστραλός πρωταθλητής κολύμβησης Ίαν Θορπ αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον σερ Μάικλ Πάρκινσον. Ο πιο επιτυχημένος Ολυμπιονίκης της Αυστραλίας μέχρι σήμερα, γνωστός και ως «Θορπέντο» για την τόλμη του στην πισίνα, έχει σπάσει 22 παγκόσμια ρεκόρ και έχει κερδίσει πέντε χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς.

«Το έχω σκεφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είμαι στρέιτ» είπε ο 31χρονος. «Και αυτό είναι κάτι που μόνο πολύ πρόσφατα, μιλάμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αισθάνομαι άνετα να το λέω στους στενότερους ανθρώπους

γύρω μου. Ήθελα να το αποκαλύψω για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δεν μπορούσα, δεν αισθάνομαι ότι θα μπορούσα. Αυτό που συνέβη ήταν πως ένιωσα το ψέμα να μεγαλώνει τόσο πολύ, που δεν ήθελα οι άνθρωποι να αμφισβητούν την ακεραιότητά μου».

Στη συνέντευξη ο κολυμβητής μιλά και για τη μάχη του με την κατάθλιψη, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, το οποίο τον ανάγκασε να μπει σε μια μονάδα αποτοξίνωσης στις αρχές του χρόνου. Οι αποκαλύψεις είναι δραματικές, κυρίως επειδή ο Θορπ έχει αρνηθεί επανειλημμένα τις φήμες για την ομοφυλοφιλία του. Στην αυτοβιογραφία του This Is Me, που δημοσιεύθηκε το 2012, ο κολυμβητής έγραψε: «Για την ιστορία, δεν είμαι γκέι και όλες οι σεξουαλικές μου εμπειρίες ήταν στρέιτ. Με έλκουν οι γυναίκες, αγαπώ τα παιδιά και φιλοδοξώ να αποκτήσω οικογένεια μια μέρα ... Ξέρω πως είναι να μεγαλώνεις και να σου λένε ποια είναι η σεξουαλικότητά σου και μετά να συνειδητοποιείς ότι δεν είναι η πλήρης αλήθεια. Με κατηγορούσαν για γκέι προτού μάθω ποιος είμαι». Η αποκάλυψη προκάλεσε φρενίτιδα στα social media, με πολλούς να υποστηρίζουν τον κολυμβητή, λέγοντας ότι αδιαφορούν για τη σεξουαλικότητά του και ενδιαφέρονται μόνο για τις επιδόσεις του.

http://www.theguardian.com/sport/2014/jul/12/ian-thorpe-gay-parkinson-interview

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
τον ήθελα πολύ γκέι ιστορία
Τυχαία Θέματα