«Σοσιαλιστικές φιέστες» Τσίπρα-Αντόνιο Κόστα με νέα μέτρα λιτότητας

Μια ακόμα φιέστα έστησε σήμερα το Μαξίμου απ’ αφορμή της επίσκεψης του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα. Οι δυο τους μάλιστα υπέγραψαν και κοινή δήλωση για τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας την ώρα που η κυβέρνηση του Τσίπρα ετοιμάζεται για ένα σκληρό φορολογικό πακέτο με αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, για ένα νέο ψαλίδι στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, για ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα κοράκια της αγοράς. Και η κυβέρνηση του δεύτερου ετοιμάζεται για νέα

μέτρα στην Πορτογαλία η οποία υποτίθεται ότι έβγαινε από το μνημόνιο.

Και αφού κάνουν όλα αυτά στην πράξη στα λόγια μοιράζουν ευχολόγια και υπογράφουν κοινή δήλωση «ενάντια στη λιτότητα για μια δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη, με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή» και ο Τσίπρας έκανε την επανάστασή του από το twitter γράφοντας «πιστεύουμε πως η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω τις πολιτικές λιτότητας»! Ουαί φαρισαίοι υποκριτές. Αν δε θέλετε λιτότητα γιατί είστε έτοιμοι να υπογράψετε και να εφαρμόσετε νέα μέτρα λιτότητας; Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι;

Όσο δε για το προσφυγικό; Τι να πει κανείς; Από τη μια πουλάνε ανέξοδο ανθρωπισμό, από την άλλη τα ΜΑΤ προστατεύουν τους Χρυσαυγίτες σε πορείες μίσους και ρατσισμού και την ίδια ώρα που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους κατά της «ακροδεξιάς» ατζέντας κάνουν απελάσεις και επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία οι οποίοι καταλήγουν σε φυλακές!

Πάντως από ότι φαίνεται η επίσκεψη του Αντόνιο Κόστα στην Ελλάδα υπηρετεί μια βασική στόχευση του Τσίπρα που δεν είναι άλλη από την εμβάθυνση των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με το Ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα με ορίζοντα την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα. Παρεμπιπτόντως είναι το κόμμα μέλος του οποίου είναι ο Ολάντ που βρίσκεται αντιμέτωπος με διαδηλώσεις εργαζομένων και νεολαίας γιατί τώρα φέρνει τα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το 2005 στη Γαλλία ο τότε πρόεδρος Σαρκοζί.

Κατά τα άλλα ο Τσίπρας κάνοντας τέτοιου τύπου συμμαχίες του «Νότου» μάχεται κατά της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού! Η πολιτική απατεωνιά έχει και ονοματεπώνυμο πλέον.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα