Σκληρούς όρους θέτουν οι τράπεζες για τη συγχώνευση ΔΟΛ-Πήγασος-Mega

Στις τράπεζες που έχουν προτείνει τη συγχώνευση των μεγάλων οργανισμών ΜΜΕ (Πήγασος, ΔΟΛ, Τηλέτυπος) βρίσκεται τόσο το μαχαίρι όσο και το πεπόνι της όλης διαδικασίας μιας και οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν λόγω της επίγνωσης που έχουν ότι δεν διαθετουν τη σχετική κουλτούρα και νοοτροπία συνεργασιών. Εχοντας μάθει όλα αυτά τα χρόνια να παίζουν στα δάχτυλα το powe game

με την εκάστοτες κυβέρνηση και τους πολιτικούς, οι οικογένειες Μπόμπολα και Ψυχάρη επιδεικνύουν σχετική αδιαφορία πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό ότι αμφότερες επιθυμούν να έχουν τον πρώτο λόγο και το 51%. Η θερινή ραστώνη έστειλε ήδη τον πρόεδρο του ΔΟΛ στο ψυχρότερο Λονδίνο ενώ και από την άλλη πλευρά ετοιμάζονται βαλίτσες για οικογενειακές διακοπές.

Ομως οι τράπεζες και οι γκουρού των συγχωνεύσεων που έχουν συντάξει τη σχετική πρόταση, δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Έχουν ήδη μελετήσει τα οικονομικά στοιχεία (του 2014) και φυσικά δηλώνουν έτοιμοι να παρακάμψουν τα όποια εμπόδια περί management και ελέγχου του νέου σχήματος. Είναι δε αποφασισμένοι να ορίσουν εκείνοι δική τους διοίκηση αφήνοντας στα κρύα του λουτρού διάφορους δελφίνους και στελέχη που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η θέση και η καρέκλα τους την επόμενη ημέρα, αν αυτή ξημερώσει τελικά. Το ANTINEWS αποκαλύπτει τον σκληρό πυρήνα πάνω στον οποίο εστιάζει το τραπεζικό σύστημα.

Tα ίδια κεφάλαια της ΠΗΓΑΣΟΣ είναι αρνητικά κατά 67,57 εκατ. ευρώ με βάση τη λογιστική κατάσταση στις 31-3-2014.

Αντίστοιχα, στην τελευταία δημοσιευθείσα λογιστική κατάσταση στις 30-9-2013, ο ΔΟΛ εμφάνιζε αρνητικά ίδια κεφάλαια της τάξης των 71 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια του Τηλέτυπου εμφανίζονται θετικά κατά 33,15 εκατ. Ευρώ. Εδώ είναι όμως το περίεργο και ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης. Οτι το Mega αποτιμά τα άϋλα περιουσιακά του στοιχεία σε... 96 εκατ. Ευρώ. Δηλαδή αποτιμά αέρα αλλοιώνοντας την εικόνα της συνεισφοράς του σε μια ενδεχόμενη συγχώνευση. Στην ουσία το κανάλι αποτιμά το brand name του και τα δικαιώματα των σήριαλ που έχει στη βιντεοθήκη του από το 1990 κ.ά. Ομως οι τράπεζες έχουν άλλη γνώμη....

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα