Σκάνδαλο στην Οργανωτική του “Τόκιο 2020″

Σκάνδαλο δωροδοκίας πλήττει την Οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. Ο δήμαρχος της Ιαπωνικής πρωτεύουσας Ναόκι Ινόσε, ο άνθρωπος που πιστώθηκε την ανάθεση των θερινών Ολυμπιακών αγώνων του 2020 πριν λίγους μήνες παραιτήθηκε μετά από φήμες που τον ήθελαν να έχει δωροδοκηθεί λίγο πριν κερδίσει τις εκλογές

της μεγαλούπολης της Ασίας.

Ένα χρόνο μετά την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου του Τόκιο και τρεις μήνες μετά την εκλογή της πόλης του για την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020 ο Ναόκι Ινόσε υπέβαλε την παραίτησή του αποδεχόμενος τις αποκαλύψεις που τον ήθελαν να έχει λάβει 50 εκ γιεν (περίπου 480.000 δολάρια) από μεγάλη νοσοκομειακή μονάδα.

Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που μετάδωσε απευθείας η Ιαπωνική τηλεόραση υποστήριξε ότι ήταν ένα προσωπικό δάνειο που το έχει ήδη εξοφλήσει ωστόσο αποφάσισε να παραιτηθεί για να μην επηρεάσει τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διοργανώσει η πόλη του. Μάλιστα ζήτησε συγνώμη από το λαό του Τόκιο αλλά όπως είπε «Είχα σκοπό να εκπληρώσω το καθήκον μου να εξηγήσω στο κοινό του Τόκιο και στους ανθρώπους του έθνους αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να εξαλείψω τις αμφιβολίες . Η μόνη λύση για μένα λοιπόν είναι να παραιτηθώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πλέον δήμαρχος του Τόκιο είχε συμβάλει αποφασιστικά προκειμένου να κερδίσει η ιαπωνική πρωτεύουσα τους ολυμπιακούς αγώνες του 2020.

Για την υπόθεση διενεργεί έρευνες η ιαπωνική αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα