Σκάνδαλο Siemens: Το ναυάγιο της Μεταπολίτευσης

Να τελειώνουμε με αυτό το παραμυθάκι με την Siemens, με τον Μαντέλη, τον Κοτζιά, τη δικαιοσύνη και τη δήθεν παρέμβαση του Τσίπρα που σε ρόλο δικαστή ζήτησε να γίνει η δίκη το συντομότερο λες και έχει αυτός το δικαίωμα να ορίζει δίκες.

Η υπόθεση, το μεγαλύτερο ίσως πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, είχε εδώ και καιρό πάρει την... άγουσα για το αρχείο γιατί απλά δεν συμφέρει κανέναν στο πολιτικό σύστημα κι ας το παίζουν κάποιοι

ιεροκήρυκες της ηθικής. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών αν ήθελαν και τον Χριστοφοράκο με τον Καραβέλα θα έβρισκαν, και ένα σωστό πόρισμα για τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο θα έβγαζαν και τα έγγραφα θα μετέφραζαν και η δίκη θα γίνονταν κανονικά και όποιος ήταν να πάει φυλακή θα πήγαινε.

Η κυβέρνηση εδώ και 15 μήνες εσκεμμένα κωλυσιέργησε στη μετάφραση των γερμανικών εγγράφων και ήδη οι φήμες λένε ότι το έκανε γιατί η... θεία Μέρκελ διέταξε το... ανιψάκι της τον Αλέξη να σταματήσει να παίζει με την εταιρεία – σύμβολο της γερμανικής οικονομίας. Έτσι δικαιολογείται και η εσκεμμένη καθυστέρηση που οδηγεί σε παραγραφή της υπόθεσης. Ας μην το παίζουν τώρα μωρές παρθένες, ο Κοτζιάς, ο Παρασκευόπουλος ή όποιος εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Αυτοί κυβερνούν κι αν ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ θα το έκαναν αλλά είτε δεν τους συμφέρει είτε πήραν εντολή.

Από την άλλη και τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα πρέπει να μιλάνε, το καθένα για δικούς του λόγους. Όλοι έχουν λερωμένη της φωλιά τους.

Όμως, το γεγονός ότι αυτό το θέμα ανέβηκε ξανά στην επικαιρότητα είναι γιατί το ήθελε το Μαξίμου. Δηλαδή ενώ στην κυβέρνηση γνώριζαν για την δική τους καθυστέρηση και ήξεραν ότι χωρίς τα μεταφρασμένα έγγραφα η δίκη δεν μπορούσε να γίνει εκμεταλλεύτηκαν τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα για να ξαναθυμίσουν τα περσινά ξινά σταφύλια για τη Νέα Δημοκρατία. Τα «πληρωμένα πιστόλια» της κυβέρνησης, υπουργοί και βουλευτές βγήκαν για να δημιουργήσουν ένα κλίμα σκανδάλων και σκανδαλολογίας τώρα που καίγεται ο τόπος. Με διαλυμένη οικονομία, με τα νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει, ένα νομοσχέδιο στη Βουλή σήμερα να κόβει και την τελευταία έκπτωση του ΕΝΦΙΑ, την κυβέρνηση να αποτυγχάνει να πείσει την τρόικα για τις αλλαγές στις τράπεζες, τις συντάξεις να μειώνονται κάθε μέρα και το καλοκαίρι να είναι μαύρο για πολλούς, τι έπρεπε να γίνει; Ένας ακόμη αποπροσανατολισμός. Ο εκλογικός νόμος δεν τους βγήκε. Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών τους γυρίζει μπούμερανγκ με τη διαπλοκή που στήνουν με τους δικούς τους επιχειρηματίες, ήθελαν λοιπόν κάτι άλλο. Κι αυτό δεν είναι παρά ένα παλιό «σιγουράκι» όπως η υπόθεση της Siemens. Να είστε σίγουροι ότι θα το τραβήξουν όσο πάει, θα βγάλουμε το καλοκαίρι και θα συζητάμε για το σκάνδαλο, ποιος φταίει και ποιος όχι. Άλλωστε, το φθινόπωρο είναι κοντά και τα απανωτά σοκ πλησιάζουν, επομένως μαζί με τα μπάνια του λαού πρέπει να πέσει πολύς... σανός στις παραλίες.

Όμως, το σκάνδαλο της Siemens αλλά και η δικαστική εξέλιξη που είχε αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την πλήρη αποτυχία του πολιτικού και δικαστικού συστήματος να ολοκληρώσει μια δίκη μείζονος σημασίας. Είναι το ναυάγιο της Μεταπολίτευσης, είναι ο καθρέφτης μιας χώρας σε παρακμή που δεν μπορεί να αυτοκαθαρθεί και να πάμε παραπέρα.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα