Ο Μπόρις Τζόνσον νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας – Η Μέι στελεχώνει την κυβέρνησή της

Μετά τον διορισμό του Φίλιπ Χάμοντ στη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε και τον Μπόρις Τζόνσον στη θέση του υπουργού Εξωτερικών σύμφωνα με πηγές της Ντάουνιγκ Στριτ.

Η Μέι έκανε με τον Τζόνσον το δεύτερο ραντεβού της από τη θέση της πρωθυπουργού της Βρετανίας, καθώς στελεχώνει τη νέα κυβέρνηση. Η επιλογή του Τζόνσον, του πρώην δημάρχου του Λονδίνου που ηγήθηκε της εκστρατείας του Brexit, στη συγκεκριμένη θέση,

καταδεικνύει την επιλογή της Μέι να κινηθεί ομαλά στην πορεία εξόδου της χώρας της από την ΕΕ.

Ωστόσο ο ρόλος του Tζόνσον στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένος, καθώς η Μέι αναμένεται ότι θα δημιουργήσει ένα νέο χαρτοφυλάκιο αφιερωμένο στο Brexit.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τον διορισμό του Τζόνσον, ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία μαζί του.

Νωρίτερα, αρχικά το BBC μετέδωσε και κατόπιν η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η Άμπερ Ραντ διορίζεται υπουργός Εσωτερικών—μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής—ενώ έγινε επίσης γνωστό από το γραφείο της Μέι ότι ο Μάικλ Φάλον θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας. Ο Φάλον υπηρετεί στο αξίωμα από το 2014.

Όσο για το νέο υπ. Οικονομικών, ο Χάμοντ αρκεί να αναφερθεί πως αντικατέστησε τον Τζορτζ Όσμπορν που θεωρείτο προαλειφόμενος διάδοχος του Κάμερον ως το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα και την επικράτηση του Brexit.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών ήταν από τους πρωταγωνιστές της εκστρατείας υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα