Σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας

Σημάδια για ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος της Ελλάδας εμφανίζονται, αν και σε μικρό βαθμό, ενώ το κλίμα φαίνεται ότι αντιστρέφεται με δειλά βήματα. Ερευνες, σεμινάρια και άρθρα κάνουν λόγο για μικρή αισιοδοξία στην απασχόληση των εργαζομένων το επόμενο διάστημα, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, αν και βρίσκεται χαμηλά στην παγκόσμια λίστα, έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι,

ενώ γκουρού του μάνατζμεντ διοργανώνουν σεμινάρια στη χώρα μας για τους επιχειρηματίες που στοχεύουν να γίνουν ηγέτες.

Αναμένεται αύξηση προσλήψεων

Ειδικότερα πρόσφατη έρευνα της Manpower έδειξε ότι ενισχύεται ο βαθμός εμπιστοσύνης των ελλήνων εργοδοτών σταθερά, αν και οριακά, για ένα ακόμη τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2013). Οι προθέσεις προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο είναι οι πιο αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το β’ τρίμηνο του 2010, ενώ η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι το 12% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των ατόμων που απασχολεί και το 69% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει κάποια μεταβολή.

Παράλληλα στις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σεμινάριο ηγεσίας που διοργανώνει η SARGIA Partners, με θέμα «Ο δρόμος προς το όραμά σου: δες την αλλαγή που θες να γίνει στον κόσμο τώρα». Ομιλητής θα είναι ο γκουρού σε θέματα μάνατζμεντ και Master Coaches κ. Hendre Coetzee. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και στελέχη με θετική στάση ζωής, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξελιχθούν ως ηγέτες και να διεκδικήσουν προσωπική και επαγγελματική ευημερία. Ο Hendre Coetzee θα χαρτογραφήσει μαζί με τους συμμετέχοντες τις πηγές και τις λεπτομέρειες που απαιτούνται προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σαφές πλάνο δράσης για άμεσα αποτελέσματα προς την επίτευξη του οράματός τους.

Με αφορμή αυτό το σεμινάριο η κυρία Γεωργία Καρτσάνη, CEO της SARGIA Partners και Master Coach, υπογραμμίζει: «Εχουμε ανάγκη να γνωρίζουμε τι θέλουμε. Εχουμε ανάγκη να γνωρίζουμε πού πηγαίνουμε. Εχουμε ανάγκη να ονειρευόμαστε ένα όραμα πιο μεγάλο από εμάς, το οποίο θα αλλάξει τον κόσμο μας. Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι ηγέτες, το να χτίσουμε όραμα - μια μεγάλη εικόνα τού τι κάνουμε και πού θέλουμε να πάμε - είναι μια καλή αρχή».

Υπέρβαση των δυσκολιών

Εν τω μεταξύ στην κατάταξη του World Economic Forum για την ανταγωνιστικότητα η θέση της Ελλάδας κατέγραψε βελτίωση. Εφέτος η χώρα μας κατέλαβε την 91η θέση μεταξύ 148 χωρών, όταν πέρυσι κατελάμβανε την 96η θέση μεταξύ 142 κρατών. Η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης, ωστόσο οι συντάκτες της έκθεσης αναγνωρίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση της υπέρβασης των δυσκολιών. Αγκάθια στην αξιολόγηση του World Economic Forum παραμένουν η διαφθορά, το πολιτικό περιβάλλον, το φορολογικό πλαίσιο, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση και η γραφειοκρατία.

http://www.tovima.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα