Σφαγή σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ

Τέσσερις νεκροί και οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ. Δύο άνδρες που κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια έσπειραν το θάνατο, πριν πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας. Μετά το περιστατικό, η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων βρίσκεται για μία ακόμα φορά «στο κόκκινο».

Η αστυνομία μιλά για τρομοκρατική επίθεση και αναφέρει πως οι δύο δράστες ήταν Παλαιστίνιοι από την ανατολική Ιερουσαλήμ. Η επίθεση έγινε στη συναγωγή του Κεχιλάτ Μπνέι Τορά στην συνοικία της δυτικής Ιερουσαλήμ

Χαρ Νοφ. Το τελευταίο διάστημα, οι τυφλές επιθέσεις με στόχο Ισραηλινούς, όπως με αυτοκίνητα που πέφτουν σε στάσεις λεωφορείων, έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Την ευθύνη στη συναγωγή ανέλαβε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης, οι Ταξιαρχίες του Αμπού Άλι Μούσταφα, κάλεσε με ανακοίνωσή της τους ένοπλους Παλαιστινίους να «ενώσουν τις δυνάμεις τους στην αντίσταση κατά της ισραηλινής κατοχής». Η Χαμάς αντέδρασε επικροτώντας την επίθεση.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε ως άμεσους υπεύθυνους για την υποκίνηση βίας τη Χαμάς και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. «Η επίθεση αυτή είναι το άμεσο αποτέλεσμα της υποκίνησης βίας από τη Χαμάς και τον Αμπού Μάζεν», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει «με σιδηρά πυγμή σε αυτές τις δολοφονίες Εβραίων» που προσεύχονταν. Από την πλευρά του Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την επίθεση. «Η προεδρία καταδικάζει την επίθεση εναντίον Εβραίων πιστών στον τόπο λατρείας τους και καταδικάζει την δολοφονία πολιτών όποιοι κι αν είναι οι δράστες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-30092720

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα