Η …Γαλατά Σαράι του σανοπώλη

Για την περίπτωση του έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη, οπότε τώρα που είναι «στριμωγμένος» στα σχοινιά του ρινγκ και βάλλεται πανταχόθεν δεν θα ασχοληθούμε με το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης του.

Όταν ήταν ισχυρός και παντοδύναμος, και με διάφορες αφορμές είχαμε ουκ ολίγες φορές συγκρουστεί μαζί του. Θα περιοριστούμε σε μια μικρή ιστορική αναδρομή και σε σχόλια αμιγώς πολιτικά.

Ο Γ. Καρατζαφέρης συνήθιζε να λέει με καμάρι

ότι υπήρξε σανοπώλης και μετά γαλατάς. Έφτιαχνε όμως με «κόπο» μια αυτοκρατορία εντωμεταξύ, τη δική του …«Γαλατά Σαράι».

Τώρα ασφαλώς του την πέφτουν όλοι, θυμήθηκαν να αμφισβητήσουν μέχρι και το βραβείο σε αγώνες body Building που επαιρόταν ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ότι είχε κατακτήσει στη Γερμανία και το … μυθικό μπρα ντε φερ με τον Άρνολντ, κατά τους …ελληνιστικούς χρόνους.

Πάνε τα μεγαλεία για τον «παράγοντα σταθερότητας» , όταν ψήφιζε το πρώτο και καταστροφικό Μνημόνιο την Άνοιξη του 2010, μετά το Καστελόριζο.

Γιατί όπως δείχνουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η μικρή ανάκαμψη που σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το 2010, βυθίστηκε τα επόμενα τρίμηνα λόγω Μνημονίου.

Και μην κάνετε λάθος: η έλευση του ΔΝΤ, το πρώτο Μνημόνιο και οι υποχρεώσεις που από αυτό απέρρεαν ήταν η κρίσιμη επιλογή για την οποία ακόμη …τρέχουμε, σχεδόν πέντε χρόνια μετά. Τα επόμενα βαφτίστηκαν επίσης Μνημόνια, αλλά στην ουσία δεν ήταν παρά επικαιροποιήσεις του πρώτου.

Και να ποντάριζε κανείς στην ασυνέχεια του κράτους, ασφαλώς και ήταν μια επιλογή και το 2012, αλλά οι συνέπειες θα ήταν άγνωστες, οπότε ουδείς σώφρων θα προέκρινε τη λύση να βυθίσει τη χώρα στο πηγάδι μπας και βρει νερό.

Ο παμπόνηρος Καρατζαφέρης θυμήθηκε επί Κυβέρνησης Παπαδήμου να καβαλήσει το «αντιμνημονιακό» κύμα για να μην έχει κανένα πολιτικό αντίκτυπο, αλλά το εκλογικό σώμα «τιμώρησε» την αλλοπρόσαλλη πολιτική συμπεριφορά του και τον άφησε εκτός Βουλής.

Πατρίς, θρησκεία, off shore εταιρεία για τον «ηθικολόγο» της «δεξιάς» πολυκατοικίας. Σε αυτήν ήθελε πάντα το υπόγειο, καθώς εκεί συνήθως είναι το ..θησαυροφυλάκιο.

Εκεί που περίμενε την «κέντα», την κοινοβουλευτική συγκυρία που θα τον οδηγούσε ακόμη και στην Πρωθυπουργία, έμεινε αρχικά εκτός Βουλής, βρέθηκε για λίγο εκτός Ευρωβουλής και προσεχώς στα πολιτικά αζήτητα.

Πρόκειται για αυτόν που έλεγε ότι ο ευρωσκεπτικισμός πάει πίσω χωρίς την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς θα ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Φαράτζ και της Λεπέν…

Κατακεραύνωνε τους πασόκους με τα «Αρμάνι», ενώ ο ίδιος λαϊκός, φορούσε ελληνικά φθηνά κοστούμια, αποδεικνύεται πιο …σοσιαλιστής από τους πρασινοφρουρούς της δεκαετίας του ΄80, αυτούς που πολέμησε, απλά και μόνο για να πάρει τη θέση τους στα νταραβέρια.

Σε νοοτροπία, λαϊκισμό και αποκόμιση ιδίου οφέλους, είναι βγαλμένος από το ίδιο καλούπι.

Ευτέλισε την ηθική της εργασίας, την κατεξοχήν αξία των κοινωνικών στρωμάτων της ελληνικής δεξιάς, έπαιξε μεγάλη μπάλα στις πλάτες των νοικοκυραίων που τον ακολουθούσαν.

Τώρα θα υποστεί τις συνέπειες. Γιατί όπως εύστοχα είπε ο ΓΑΠ «έχει ο καιρός γυρίσματα».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα