Σε θετική δήλωση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής στοχεύει ο Σαμαράς

Με στόχο να λάβει μια θετική δήλωση από τους ευρωπαίους ηγέτες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά και από τις θετικές εκτιμήσεις του Πολ Τόμσεν, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων, μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, όπως έκανε χθες σε δήλωσή του ο Π. Τόμσεν, επιβεβαίωσαν την ολοκλήρωση των συνομιλιών, το ότι θα φύγουν από την Ελλάδα αφού δεν υπάρχει λόγος να είναι εδώ κι ότι τα όποια εκκρεμή θέματα θα συζητηθούν και θα επιλυθούν σύντομα, προφανώς με τα τεχνικά κλιμάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. ευρώ θα ληφθεί στο Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου.

Πάντως, η Αγκ. Μέρκελ λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε για πρώτη φορά, ότι “θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη”.

Η γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο, υπογράμμισε ότι παρά τις δυσκολίες και το γεγονός ότι αργούν πράγματα στην Ελλάδα, βλέπει αλλαγή νοοτροπίας στη χώρα μας και υπογράμμισε: «Καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες είναι οργισμένοι». Η κ. Μέρκελ δήλωσε πως ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα ενημερώσει τους εταίρους του για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την Τρόικα στο πλαίσιο της συνόδου.

Θετικές δηλώσεις για την χώρα μας έκανε και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και πως θα τη στηρίξει, αρκεί να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews