Σε εξέλιξη οι απεργιακές διαδηλώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται το απεργιακό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως. Τα μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν το πρωί ξεχωριστή συγκέντρωση στην Αθήνα, έφθασαν στη Βουλή και έχουν αρχίσει να αποχωρούν.

Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ

βρισκόταν η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία νωρίτερα κάλεσε το λαό να τραβήξει το δρόμο της ρήξης.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα.

Σε 48ωρες απεργίες βρίσκονται από χθες νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι και συμβολαιογράφοι. Οι δικηγόροι πραγματοποιούν αποχή έως την Παρασκευή.

Κλειστά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα περίπτερα. Πανεμπορικό συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΕΣΕΕ στην οδό Μητροπόλεως πραγματοποιείται το μεσημέρι.

«Παραλύουν» οι συγκοινωνίες

Λόγω των κινητοποιήσεων «παραλύουν» οι συγκοινωνίες σε στεριά, θάλασσα και αέρα, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί.

Στην Αττική:

-Τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

-Οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

-Το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του μετρό κινούνται μέχρι το Σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

-Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00.

Στη Θεσσαλονίκη:

-Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00.

- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

Λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ με 3ωρη στάση εργασίας, από τις 10.00 έως τις 13.00, η Olympic Airlines και η Aegean προχωρούν σε τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως τα μεσάνυχτα θα παρεμείνουν τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2245309

Keywords
Τυχαία Θέματα