Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα αντιδρώντας για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου-που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.

Στο Σύνταγμα

έφθασε η πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο διοργάνωσε νωρίτερα συγκέντρωση στην Ομόνοια. ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ έχουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου και κατέληξε νωρίτερα πορεία, την οποία πραγματοποίησαν δημοτικοί αστυνομικοί.

Για «πολυνομοσχέδιο έκτρωμα» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του κατά την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, και κάλεσε το λαό «να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του»

«Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, τη φοροληστεία, τις περικοπές στον ΕΟΠΥΥ», ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε «τη μεθόδευση που γίνεται για γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μείωση του κατώτερου μισθού, του μισθού πείνας δηλαδή, σε κάτω από 500 ευρώ».

Λόγω των συγκεντρώσεων κλειστές είναι οι οδοί Πειραιώς από Κολωνού, Πατησίων από Ιουλιανού στο ρεύμα προς Αθήνα, η Σταδίου από Αιόλου, η Πανεπιστημίου από Χαριλάου Τρικούπη και η Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη.

Για «πολυνομοσχέδιο έκτρωμα» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του κατά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία
Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και Ταμεία, αλλά και τις ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι, γιατροί και εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, στις συγκοινωνίες και τα λιμάνια.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, καθώς στην απεργία συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Oι εργαζόμενοι στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 14:00.

Στο πλαίσιο των συλλαλητηρίων, έκλεισαν στις 9.30 το πρωί οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση.

http://www.ethnos.gr

http://www.naftemporiki.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα