Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης: 1400 αστυνομικοί στην περιοχή

Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης. Οι αρχές έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημοσιογράφους, ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί πάνω από 1400 αστυνομικοί. Στην περιοχή έχουν μεταβεί δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στις δύο πρώτες, από τις συνολικά έξι, ενοικιασμένες πρώην βιομηχανικές – εμπορικές εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία προσφύγων έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες που μεταφέρονται εκεί από την Ειδομένη, στο πλαίσιο της διαδικασίας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

Στελέχη

του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. εκπόνησανσχέδιο «ήπιου» αδειάσματος και μετεγκατάστασης των περίπου 8.500 μεταναστών σε αποθήκες της βιομηχανικής ζώνης Θεσσαλονίκης και σε χώρους που ολοκληρώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει από την Ειδομένη για τη Θεσσαλονίκη 13 λεωφορεία με περισσότερους από 600 ανθρώπους.

Κυρίτσης: Η επιχείρηση γίνεται με οργανωμένο τρόπο

«Δεν υπάρχει βία, η επιχείρηση γίνεται με πιο οργανωμένο τρόπο» δήλωσε ο συντονιστής για το μεταναστευτικό Γιώργος Κυρίτσης στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Για το μπλακ άουτ στην ενημέρωση ο Γιώργος Κυρίτσης απάντησε ότι «τις πρώτες ώρες της επιχείρησης η αστυνομία έκρινε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν 100 κάμερες από πάνω καθώς αυτό δεν βοηθά. Δεν υπάρχει απαγόρευση. Εγώ είδα εικόνα».

«Θεωρώ ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν κρίνει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιχείρηση. Ποιες είναι οι περιοχές, είναι οι έξι στεγασμένοι χώροι και δύο που είναι με σκηνές. Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες τέσσερις μέρες θα ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα