Σε αγαστή συνεργασία με τον «Καραμανλικό Πρόεδρο» οι επικοινωνιακές πομφόλυγες Τσίπρα

Πόσο μακριά φτάνει άραγε η αναίδειά τους, η ξεδιαντροπιά τους; Βγήκαν, όπως αναμέναμε, και πανηγυρίζουν για τη συμφωνία. Βαράνε τα νταούλια, ο Τσίπρας πήγε να ανακοινώσει τις επιτυχίες του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αντί να πάει να καταθέσει την εντολή και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο ένας υπουργός μετά από τον σαλό που προκλήθηκε με την χυδαία γραβάτα στον λογαριασμό του στο Twitter

λέει ότι «το πάτησε ο γιος μου από το iPad αλλά είχε μπει στον δικό μου λογαριασμό». Ο άλλος, υπουργός της μαγκιάς λέει «πάρτε φόρα, τώρα». Ο τρίτος ο Σκουρλέτης βγαίνει το πρωί και λέει ότι στην κοινωνία λένε «βάστα Τσίπρα για να μην έρθει ο Μητσοτάκης». Ο ίδιος δε, ο ψευτοεπαναστάτης που έχει πάθει οσφυοκαμψία από τις υποκλίσεις στους δανειστές, λέει και το επόμενο παραμύθι: «Αν πάμε καλά το 2017 και το 2018 τότε θα διαπραγματευτούμε τα μέτρα που ψηφίσαμε».

Μα τέτοια αθλιότητα; Δεν έχει όριο ο εξευτελισμός τους; Να σταματήσουν εν πάση περιπτώσει να πανηγυρίζουν, να σηκώσουν τα μανίκια και να βάλουν τον πισινό τους κάτω να δουλέψουν.

Ο Τσίπρας πάει στον φίλο του και συμπαραστάτη στον αγώνα που δίνει, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο ίδιος Τσίπρας και ο ίδιος Παυλόπουλος που δήλωναν ότι δεν δέχεται η Ελλάδα «καθαρή λύση».

Ήταν καθαρή αυτή που ελήφθη χθες, για να βγαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να λέει ότι «την χθεσινή απόφαση πρέπει να την εκλάβουμε ως αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας εξόδου από την κρίση με τις μεγάλες και άδικες θυσίες»;

Κι όταν επισημαίνει ότι είναι, παρών, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, προφανώς δεν έχει καταλάβει τι σημαίνουν όλα αυτά, που αποφασίστηκαν στο χθεσινό Eurogroup.

Εκτός κι αν το μόνο μέλημα του «Καραμανλικού Προέδρου» είναι να διατηρηθεί πάση θυσία το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, υποσκάπτοντας έτσι την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εντάξει, αντιλαμβανόμαστε ότι ο Καραμανλής έχασε το κόμμα μέσα από τα χέρια του, καθώς κι ότι ο Π. Παυλόπουλος είναι πικραμένος επειδή δεν τον ψήφισε ο Κυριάκος. Θα όφειλε όμως, παρά την πίκρα του, να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου και να πει τα πράγματα με το όνομά τους και όχι να στηρίζει την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Το ίδιο ισχύει και για τον Καραμανλή, ο οποίος για μία ακόμα φορά έχει... πιει το αμίλητο νερό.

Καλό είναι να αλλάξουν στάση αμφότεροι και να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια του Μητσοτάκη και της παράταξης για να διώξουν την λαίλαπα του Τσίπρα, προτού να είναι αργά. Γιατί αν δεν το έχουν καταλάβει στη Νέα Δημοκρατία ανήκουν, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αρχηγός μετά από απόφαση των νεοδημοκρατών είναι ο Κυριάκος κι όχι ο καραμανλικός Μεϊμαράκης, τον οποίο «μαύρισαν» λόγω της έμμεσης στήριξης στον Τσίπρα. Ας το αποδεχτούν επιτέλους, γιατί όσο αργούν τόσο δυσχεραίνουν την θέση τους. Ο λαός της παράταξης δεν ξεχνά. Ας το θυμούνται αυτό κι ας πράξουν ανάλογα. Φτάνει πια με τα «εσωκομματικά μαχαιρώματα».

Πίσω στη συμφωνία, πέραν από το γεγονός ότι πάμε σε μια διαρκή λιτότητα, ότι πήραμε ένα κάρο υποσχέσεις δεν πήραμε καμιά ουσιαστική δέσμευση για τον μείζονα στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Κι αν είναι όντως τόσο καλή η συμφωνία, αν πήραμε ό,τι ζητήσαμε, όπως βγήκε περιχαρής ο Τζανακόπουλος για να πει, τότε γιατί ο Τσίπρας δεν φοράει γραβάτα; Όχι αυτήν του Πάνου Καμμένου, για να μη δημιουργούνται και συνειρμοί, αλλά μια άλλη κανονική; Αν «ήρθε το τέλος του δράματος για την Ελλάδα», όπως έχει γράψει σήμερα η Αυγή, αν όπως τονίζει η Kontra News, «o Αλέξης κέρδισε τον πόλεμο και η χώρα βγαίνει από τα εφιαλτικά μνημόνια» γιατί ο Τσίπρας δεν κάνει πραγματικότητα το όνειρό του; Έστω, να φορέσει μισή γραβάτα;

Είναι προφανές ότι παίζεται ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι που το μόνο σκοπό που έχει είναι να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους στην εξουσία. Και η αλήθεια είναι ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα το καταφέρει. Γιατί απλά ο κόσμος έχει εθιστεί στην ανοησία, την παρλαπίπα και το ψέμα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές. Αυτό πιθανότατα να γίνει από την άνοιξη έως το φθινόπωρο του 2018, σίγουρα πριν αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή το μνημόνιο που ψήφισαν πριν από μερικές εβδομάδες και σίγουρα πριν αρχίσει η συζήτηση για την οριστική ελάφρυνση του χρέους, αλλά με ένα νέο μνημόνιο.

Αυτή είναι η αλήθεια. Το καλοκαίρι του 2018 που τελειώνει το πρόγραμμα, θα πρέπει να συζητηθούν τα μέτρα για το χρέος. Όχι αυτά που αποφασίστηκαν χθες, αλλά και άλλα περισσότερα, ανάλογα και με το πώς θα κινηθεί η οικονομία τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Η κυβέρνηση, όσο άθλια και ξεφτιλισμένη κι αν είναι δεν θα μπορέσει να σηκώσει αυτό το βάρος και θα πάει σε εκλογές ρίχνοντας στον Μητσοτάκη την καυτή πατάτα. Διότι πάνω απ’ όλα τους ενδιαφέρει η καρέκλα και δευτερευόντως πώς θα ξαναγίνουν η αντιπολίτευση του πεζοδρομίου. Γιατί αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Κόμματα του πεζοδρομίου μεταφορικά και κυριολεκτικά. Η επιβεβαίωση έρχεται κάθε μέρα που περνά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα