Σαμαράς: «Ναι» σε μειώσεις σε τρεις φόρους - «όχι» σε νέα μέτρα λιτότητας

Ρητή δέσμευση για άμεσες μειώσεις σε τρεις κρίσιμους τομείς της φορολογικής πολιτικής, τον ΕΝΦΙΑ, το εισόδημα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, σε περίπτωση που η ΝΔ κόψει πρώτη το νήμα την προσεχή Κυριακή, δίνει ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, μέσα από την εφ' όλης της ύλης

συνέντευξη που παραχωρεί στο «Εθνος».

Συγκεκριμένα, αφού επισημαίνει ότι με κυβέρνηση της ΝΔ «η εποχή του Μνημονίου λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου και από τον Μάρτιο δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα η παρουσία της τρόικας», τονίζει ότι ο φόρος εισοδήματος θα φτάσει σταδιακά στο 33%, ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στον φόρο στα ακίνητα και πως θα ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη θα φτάσει στο 15%. «Εδώ το πρόγραμμά τους προβλέπει και φόρο συναλλαγών στις τράπεζες! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;

Εδώ πάνε να αυξήσουν τον ανώτατο φόρο εισοδήματος από το 42% που ελιναι σήμερα στο 50% ή στο 60%. Ενώ εμείς το βρήκαμε 45% και το κατεβάσαμε ήση στο 42% και θα το κατεβάσουμε σταδιακά στο 33%. Εδώ πάνε να «καταργήσουν» τον ΕΝΦΙΑ και στη θέση του να βάλουν άλλον που θα τετραπλασιάσει τους φόρους της μεσαίας τάξης! Ενώ εμείς πάμε να τον μειώσουμε σταδιακά κι άλλο. Εδώ εμείς πάμε να μειώσουμε τον φόρο στα επιχειρηματικά κέρδη από το 25% στο 15% με πρώτο βήμα για την επόμενη χρονιά να πάει στο 22% κι εκείνοι δεν λένε τίποτε. Κι εκείνοι κυνηγούν την επιχειρηματικότητα, που παράγει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας... Πώς να συνεργαστούμε μαζί τους; Δεν αρκεί να βάλουν πολύ «νερό στο κρασί» τους. Είναι «ξινισμένο» το κρασί τους και δεν πίνεται όσο νερό κι αν βάλουν.

Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «απομονωμένος πολιτικά» και πως το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μόνο «μονομερείς ενέργειες» που δεν μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη, ενώ για την προεδρική εκλογή δηλώνει ότι η ΝΔ θα προτείνει και πάλι τον κ. Στ. Δήμα.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα επισπεύσει τον σχηματισμό κυβέρνησης γιατί δεν έχει ούτε λεπτό για χάσιμο η χώρα. «Κι αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να θωρακίσουμε τη χώρα από τους τυχοδιωκτισμούς του. Και να τον εμποδίσουμε να παίξει τη χώρα στα ζάρια».

Ο πρωθυπουργός προσθέτει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας κι ότι με τη λήξη της αξιολόγησης η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από την εποχή του Μνημονίου, δηλαδή του αναγκαστικού δανεισμού.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα