Σάλος με τις «χλιδάτες προκλήσεις» της κυρίας Θάνου

19:42 9/6/2017 - Πηγή: Antinews

Μόνο ντροπή θα μπορούσαν να αισθάνονται οι χιλιάδες έντιμοι δικαστές βλέποντας τις πληροφορίες για λαμπρή εορταστική εκδήλωση για τα 182 χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου. Όχι τα 50, τα 100 ή τα 200 χρόνια αλλά τα 182 που κάποιος εγκέφαλος αποφάσισε να γιορτάσει με δόξα και τιμή και με πολλά λεφτά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Και ο εγκέφαλος αυτός είναι η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός κι εκλεκτή του Πρ. Παυλόπουλου και του Αλ. Τσίπρα, η Βασιλική Θάνου.

Λόγω της συνταξιοδότησής της αποφάσισε να κάνει δεξίωση με προσκεκλημένους από Ελλάδα και εξωτερικό βάζοντας ως τίτλο, και πρόφαση τα 182 χρόνια του Αρείου Πάγου. Είναι η ίδια δικαστής που προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρατείνει τη θητεία της θέτοντας ως αίτημα στην κυβέρνηση να αυξήσει τα όρια ηλικίας των δικαστών. Επειδή δεν της πέρασε και φεύγει από τη θέση της, είπε να κάνει δεξίωση λες και είναι σημαντικό γεγονός να φεύγει κάποιος δικαστής και να πρέπει να γίνεται με τέτοιες τιμές. Ουδέποτε άλλωστε πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεξιώσεις και μάλιστα εν κρυπτώ καθώς όπως φαίνεται δεν έχουν κληθεί οι αντίπαλοι της κ. Θάνου στο αίτημά της για τα όρια συνταξιοδότησης. Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει: «Πριν ακόμα επουλωθούν οι πληγές που άφησε στη Δικαιοσύνη η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος με την ανεπίτρεπτη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, το Δικαστικό Σώμα πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα για την πολυτελή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ με αφορμή τον εορτασμό των 182 (!) χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου. Επετειακοί εορτασμοί για τη Δικαιοσύνη εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές ενώσεις είναι κάτι ασυνήθιστο. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν».

Στις τάξεις των δικαστών επικράτησε σάλος καθώς τέτοιες ενέργειες της κ. Θάνου, με την κάλυψη της κυβέρνησης βεβαίως, στοχοποιούν το σύνολο της Δικαιοσύνης. Η διάσταση που πήρε το θέμα ανάγκασε τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή να δηλώσει ότι δεν θα παραστεί στην πρωτοφανή εκδήλωση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του. Είναι εμφανής όμως η προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από την κ. Θάνου που πολύ καιρό τώρα έπαιζε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα