Ρωσία: Κατηγορεί την Τουρκία ότι προετοιμάζει εισβολή στη Συρία

13:13 5/2/2016 - Πηγή: Antinews

Η Ρωσία έχει σοβαρούς λόγους να υποπτεύεται πως η Τουρκία προετοιμάζεται για μια στρατιωτική επιδρομή στη Συρία, όπου ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τζιχαντιστές, ο δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονάσενκοφ. "Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καταγράφει μια αύξηση του αριθμού των ενδείξεων για κρυφή προετοιμασία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για δράση στο έδαφος της Συρίας" ανέφερε η δήλωση.

Το υπουργείο

σχολίασε επίσης την άρνηση της Τουρκίας προ ημερών να επιτρέψει στη Ρωσία να πραγματοποιήσει πτήση παρατήρησης στα τουρκοσυριακά σύνορα, λέγοντας ότι "καμία συγκεκριμένη εξήγηση" δεν δόθηκε από την Άγκυρα.

"Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί αυτές τις ενέργειες του τουρκικού κόμματος ως επικίνδυνο προηγούμενο και μια προσπάθεια να κρύψει την παράνομη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στα συριακά σύνορα", ανέφερε η ρωσική δήλωση. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με την πτήση παρατήρησης πάνω από την Τουρκία που ζήτησε η Ρωσία στο πλαίσιο της Συνθήκης των Ανοικτών Ουρανών και γι 'αυτό δεν συνέβη.

Τον Νοέμβριο, τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν ένα ρωσικό αεροπλάνο που πετούσε στη Συρία, μια κίνηση που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε "ποταπή μαχαιριά στην πλάτη". Τα ρωσικά αεροσκάφη πλήττουν στόχους ανταρτών και τζιχαντιστών επί τέσσερις μήνες στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και μαχητών που υποστηρίζει η Τουρκία και τα αραβικά κράτη του Κόλπου, εξοργίζοντας την τουρκική κυβέρνηση. Ο Κονάσενκοφ είπε ότι ρωσικά αεροσκάφη είχαν πραγματοποιήσει 237 εξόδους στη Συρία κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες, πλήττοντας 875 στόχους "τρομοκρατών" στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λατάκια, της Χομς, της Χάμα και της Ντέιρ αλ-Ζορ.

businessinsider.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα