Ρόι Κάρολ: ο νέος ήρωας του μεγάλου λιμανιού

Την ποδοσφαιρική επικαιρότητα απασχολεί τις τελευταίες ημέρες ο νέος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Ο συγχωριανός του Όσκαρ Γουάιλντ (από το Ένισκιλεν της Β. Ιρλανδίας) Ρόι Κάρολ, έκανε την πιο γρήγορη απόσβεση μεταγραφής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Μέγιερι πήγαινε σχετικά καλά,  είχε βρει τα πατήματα του στον

αγωνιστικό χώρο μέχρι που αποβλήθηκε στο εκτός έδρας ματς με την Ρουμπίν. Πέναλτι και αποβολή με το σκορ στο 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Θερμοκρασία-15 βαθμοί Κελσίου και ο Κάρολ σηκώνεται από τον πάγκο, κρύος αλλά έτοιμος να αλλάξει τη φθίνουσα πορεία της καριέρας του.
O Κάρολ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ούτε επαφή με τη μπάλα φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η πρώτη του επαφή ήταν εκείνη που βούτηξε αριστερά και έβγαλε το πέναλτι φέρνοντας το μεγάλο διπλό στο λιμάνι. Πολλοί είπαν ότι ήταν τυχερός, «διάλεξε γωνία» και άλλα φληναφήματα.

Έπρεπε να γίνει κι ο επαναληπτικός για να υποκλιθούν όλοι στο σπάνιο ταλέντο του Ρόι. Δεν κατέβασε απλά ρολά. Έπαιξε από το πρώτο λεπτό με απίστευτο οίστρο, με την έπαρση μεγάλου γκολκίπερ,με  τη βεβαιότητα ότι «σήμερα δεν μαζεύω την μπάλα από τα δίχτυα». Έπεφτε κι έβγαζε την μπάλα από τα πόδια των επιθετικών χωρίς να κάνει πέναλτι, τα έπιανε όλα μέχρι και ένα σουτ από το μισό μέτρο. Εκεί συνάντησε τη θλάση αλλά συνέχισε ως το τέλος,  γνωρίζοντας ότι ο μικρός στον πάκο δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Τελευταία και πιο μεγάλη απόκρουση η κεφαλιά προς το «γάμα» της εστίας. Εκτινάσσεται όσο μπορεί και αποκρούει, η μπάλα πάει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ρόι τη «σβήνει» με το εξωτερικό της παλάμης και την μπλοκάρει με το άλλο χέρι, μη δίνοντας την ευκαιρία στους επιθετικούς, να επωφεληθούν από την επαναφορά.

Αποτελεί αξίωμα στο ποδόσφαιρο ότι οι μεγάλες ομάδες χτίζονται πάνω σε ένα μεγάλο τερματοφύλακα. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό, δεν έχει δει τη Βραζιλία του ’82, με δέκα υπέροχους σολίστες και έναν φαλακρό «τροχονόμο» κάτω από το τέρμα…

Όταν έγινε η μεταγραφή του Κάρολ στον ΟΦΗ η μεγαλύτερη μερίδα του τύπου χλεύασε την επιλογή, γράφοντας για τα προβλήματα του Ρόι με τον αλκοολισμό και το τυχερά παίγνια  και όχι για την πενταετία που πέρασε έστω και ως αναπληρωματικός στην Μάντσεστερ Γιουναίντετ. Ένας παίκτης που έχει περάσει από Χαλ, Γουίγκαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Χάμ , Ρέιντζερς ,Ντέρμπι Κάουντι πριν πάει στη Δανία και την Οντένσε,  άξιζε ίσως μεγαλύτερης προσοχής. Άλλωστε είναι ελάχιστοι οι παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα με παρόμοιο βιογραφικό.

Ο ΟΦΗ ανέλαβε το ρίσκο να πάρει ένα τερματοφύλακα που είχε να παίξει ένα χρόνο μπάλα και βρισκόταν στο σπίτι του ψάχνοντας μέσω αγγελίας να ξαναβρεί την θέση του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Το έμπειρο ποδοσφαρικό μάτι του Νίκου Μαχλά είδε τη μεγάλη ευκαιρία και ήταν αυτός που με την επιμονή του έφερε τον Κάρολ στην Ελλάδα. Ο Μαχλάς σεβάστηκε τον Κάρολ και ο 34χρονος τερματοφύλακας το μεγάλο ταλέντο του.

Μεγάλη συμμετοχή στη στροφή της καριέρας του Ρόι, έ

Keywords
Τυχαία Θέματα