«Ρίζες» το νέο κόμμα Μπαλτάκου

Στην ίδρυση νέου κόμματος προχωρά ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη θα έχει το όνομα «Ρίζες» προφανώς γιατί θέλει να επαναφέρει την πολιτική και την δεξιά παράταξη στις ρίζες της.

Στο κόμμα θα συμμετάσχει και ο Βασίλης Καπερνάρος και όπως είπε ο κ. Μπαλτάκος το κόμμα του θα ακολουθήσει δεξιά γραμμή ενώ για τη ΝΔ υποστήριξε ότι « τώρα πια δεν είναι Δεξιά. Είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα και τώρα που συγκυβερνά με

το ΠΑΣΟΚ κινείται σε κεντρώες πολιτικές». Επεσήμανε ότι «είναι ανάγκη το 16,5% που στις ευρωεκλογές ψήφισε κόμματα δεξιά της ΝΔ πρέπει να μπορέσουν να ξαναμαζευτούν. Αν το είχε η ΝΔ αυτό το ποσοστό θα ήταν αυτοδύναμη στη κυβέρνηση».

Για τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται λέγοντας ότι «ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω» και ότι «καταλαβαινόμαστε και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω».

Σιδεροκέφαλος λοιπόν και ο Μπαλτάκος στην πολιτική σκηνή. Ελπίζουμε μόνο να μην είναι ένα κόμμα σαν κι αυτά που ποντάρουν στην αντιμνημονιακή ατζέντα, στον άκρατο λαϊκισμό και στους «ψεκασμούς» από Σιωνιστές ή εξωγήινους.

Αν θέλει να ανανεώσει τη δεξιά παράταξη, αν θέλει να την επαναφέρει στις ρίζες της ας το κάνει. Αρκεί να μην κυλήσει στην ευκολία της ακροδεξιάς ή στην άκρατη λαϊκή δεξιά που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το λαό παρά μόνο για την πάρτη της.

Τώρα για το τι είναι ο Σαμαράς και το τι θα έπρεπε να είναι ο κ. Μπαλτάκος έχει κάνει ένα λάθος. Αν μετρά από τη δική του τοποθέτηση που κινείται στα άκρα δεξιά της Χρυσής Αυγής ε τότε ο Σαμαράς είναι κεντρώος. Είναι θέμα... τοποθέτησης.

Πάντως η Ελλάδα έχει μπουχτίσει από επίδοξους σωτήρες, ακόμη κι αν αυτοί έχουν μια αίσθηση σοβαρότητας. Όχι όμως και στους τιμητές της πολιτικής που σβήνουν μονοκονδυλιά την προηγούμενη ζωή τους και μιλάνε για νέα παράταξη, νέο κόμμα, νέα Ελλάδα κ.λπ. Ο καθένας έχει μια ιστορία στον τόπο αυτό, καλό είναι να τη θυμάται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα